Ekran kartı fanı ne devirde dönmeli?

GamerBurkay

Hectopat
Arkadaşlar son yıllarda çıkan ekran kartlarının fanlarını yazılımlar ile çok rahat fan devrini ayarlıyabiliyoruz. Benim sormak istediğim konu bir ekran kartının fan sesinden hiç rahatsız olmadığımı farsayarsak ben ekran kartımın fan devrini yarıda kullanıp kartı 75 derece civarlarında kullansam mı daha uzun ömürlü bir kartım olur yoksa kartın fan devrini sona getirip 60 derece civarlarında çalıştırsam mı daha uzun yıllar sıkıntısız kullanırım? Teknoloji birazda şans işi biliyorum ama genel olarak bilgi verirseniz sevinirim. Aslında 70 75 derece yüksek bir sıcaklık değil ama merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomatikte bırakmanız sizin için daha iyi olacaktır. İlk olarak aşırı ses olmayacak yani başınızı ağrıtacak ses olduğunda performansın veya soğutmanın ne önemi var? İkincisi ise dediğiniz gibi teknoloji şans işidir belki ekran kartı fanı 2 gün sonra bozulacak bunu %100 çalıştırdığınızda garantiye verdiğinizde oradaki çalışanlar sıkıntı çıkartabilir ASUS teknik servisinden muzdarip olan birçok kişi var sizin ekran kartınız hangi marka bilmiyorum ama diğer teknik servislerin hoş görülü davranmayacağı bir ihtimal de var. Şu an ekran kartını perişan ettim ama bunlar olabilecek şeyler garantiye verdiğinde her şeye karşı hazırlıklı olmak en iyisidir. Daha K serisi işlemcilerde bile hız aşırtma yaptığınızda garanti dışı kalıyor, durumu sen düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…