Ekran kartı fanını durdurmak

Böyle bir şey mümkün müdür? Özel performanslı ekran kartlarında böyle bir şey var, 50-60 dereceye kadar fansız ısınmaya başlayınca fan çalışıyor sessizlik adına mükemmel. Böyle özelliği olmayan ekran kartlarına bu özelliği kazandırabilir miyiz?

Ekran kartım: MSI GTX 1050 2G OCV1 çift fanlı model. Uğultulu çalışıyor sinir bozucu.

Otomatik fan ayarı açıksa kapayın, fan hızının solundaki ayar çarkı seçili olsun. Daha sonra fan ayarlarını aşağıdaki sekmeden ayarlayabilirsiniz.

Eki Görüntüle 353326
Hocam resimdeki gibi yaptım fan yine dönüyor. Ancak sizin grafikte gri çizgiler yok ondan düşürebiliyorsunuz sanırım. Bendeki böyle yinede fan aynı şekil dönüyor.
izleme.jpg

%45 ila %100 arasında gri çizgi var. Sanırım fan sınırı o hocam. Olmuyor.

Her modelde bu durum söz konusu degil. GTX 1050 , GTX 1050 TI ve RX570 kartlar ile denedigimde GTX 1050 de %40 in altina inmiyordu ve o sari cizgiler vardi. Ama RX570 de bu olay yoktu durdurabiliyordum. Bende model GTX 1050 MSI low profile olan di.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı