Ekran kartı fanının hızlanıp yavaşlaması

Pendelton

Kilopat
Herkese merhaba, ekran kartı fanı aşırı derecede hızlanıp yavaşlıyor 2 saniyeliğine ve bu döngüyü her 5 saniyede bir yeniliyor. İlk başta işlemciden olduğunu düşünmüştüm ama elimi ekran kartına dokundurunca titreşimden ekran kartı olduğunu düşünüyorum.

Afterburner programından baktığımda GPU hızı ve kullanımı gayet normal duruyor. Ne bir sıcaklık ne bir kullanım var ama fan bu şekilde davranıyor. Driver güncelledim, programdan fan hızı da ayarladım ama problemim hala devam ediyor. Aşırı rahatsız edici yardımcı olursanız sevinirim.

Fan arızalı olabilir. Aşırı akım çekiyorsa dönmeye başladığında kart enerjisini kesiyordur. Ekran kartına BIOS güncellemeyi de deneyebilirsiniz.

Sorun anakart kaynaklı duruyor. Elinizde deneyebileceğiniz başka bir anakart mevcut mu?

Maalesef hocam başka anakart yok elimde.

Fan arızalı olabilir. Aşırı akım çekiyorsa dönmeye başladığında kart enerjisini kesiyordur. Ekran kartına BIOS güncellemeyi de deneyebilirsiniz.

BIOS güncellemesini de ekran kartı güncellemesini de yaptım hocam. Bir kontrol daha yaptım. Ekran kartı hızlanarak bir dönüyor, sonra tamamen duruyor.

Son düzenleme:
Yazilimsal olasiliklarin tumunu denemissiniz gibi gorunuyor. O zaman sorun ya fanin kendisi ya da fana güç sağlayan devre. Tamirciye götürmeniz gerekli.

Yazilimsal olasiliklarin tumunu denemissiniz gibi gorunuyor. O zaman sorun ya fanin kendisi ya da fana güç sağlayan devre. Tamirciye götürmeniz gerekli.

Hocam fan olduğundan emin misiniz acaba? Ona göre ben değişim yapabilirim ama anakart falan problemli ise boşuna fan ile uğraşmayalım. Belirsizlik yüzünden hareket edemiyorum.

Ilk mesajinizda bilgisayarda ekran karti faninin hizlanip yavaslamasi disinda bir sorundan bahsetmemissiniz. Ekran kartinin fan kontrolunun anakart ile bir ilgisi yok. Hatta bunun anakarta nasil baglandigini dahi anlamadim ben.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı