Ekran kartı güç bağlantısı

metehankahveci

Centipat
Arkadaşlar herkese selamlar. Bazı sorunlardan dolayı çözüm olarak en son PSU değiştirme kararı aldım. Çözümden ne kadar emin olmasam da zaten 6 senelik bir PSU olduğu için, kendime bahane de edinmiş oldum. Ekran kartım Evga GTX 970 SSC 4G 256 bit...

Alacağım PSU, HighPower 500+80 Plus Bronz güç kaynağıdır.

Ancak güç kaynağının özelliklerinde PCİ olarak ekran kartına 6+2 gösteriyor. Benim ekran kartım ise 6+8 pin.. Bu durumda bu PSU ekran kartıma uygun mudur?
Ekler aşağıdadır:

Alacağım PSU'nun pin özellikleri;
Ekran Alıntısı.PNG

Bende ki ekran kartının şuan ki pin girişleri:
Adsız.png

Değerli cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5,6 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-E güç kabloları genelde 6+2 oluyor +2 sini takmayarak 8(6+2)pin+6pin olarak kullanabilirsiniz.
Fakat sizin alacağınız güç kaynağında sadece 1 soket 6+2 bulunmakta bu güç kaynağında ekran kartınız çalışmayacaktır. Molex to PCI-E çeviriciler gerecektir.

Arkadaşlar herkese selamlar. Bazı sorunlardan dolayı çözüm olarak en son PSU değiştirme kararı aldım. Çözümden ne kadar emin olmasam da zaten 6 senelik bir PSU olduğu için, kendime bahane de edinmiş oldum. Ekran kartım Evga GTX 970 SSC 4G 256 bit...

Alacağım PSU, HighPower 500+80 Plus Bronz güç kaynağıdır.

Ancak güç kaynağının özelliklerinde PCİ olarak ekran kartına 6+2 gösteriyor. Benim ekran kartım ise 6+8 pin.. Bu durumda bu PSU ekran kartıma uygun mudur?
Ekler aşağıdadır:

Alacağım PSU'nun pin özellikleri; Eki Görüntüle 462906

Bende ki ekran kartının şuan ki pin girişleri:
Eki Görüntüle 462907
Değerli cevaplarınızı bekliyorum iyi günler.
Dönüştürücü alabilirsin veya başka model PSU'lara bakabilirsin. Bütçen nedir ?
PCI-E güç kabloları genelde 6+2 oluyor +2 sini takmayarak 8(6+2)pin+6pin olarak kullanabilirsiniz.
Hocam PSU'da bir tane 6+2 kablo var.

Gereken cevaplar verilmiş fakat 500W güç kaynağı almanızı önermem. Dönüştürücüyle kullanmanızı hiç önermem. Günümüz ekipmanlarına ucu ucuna yetiyor 500W. Minimum 600W almanızı öneririm.

FSP FSP500-60AHBC 500W PFC Aktif Power Supply Fiyatı

Bu linkte ki kaynağı sipariş ettim. Sanırım uyuyor. Sizin yorumlarınız neler?
FSP FSP500-60AHBC 500W PFC Aktif Power Supply Fiyatı

Bu linkte ki kaynağı sipariş ettim. Sanırım uyuyor. Sizin yorumlarınız neler?
Bir de ekran kartım da mhz kitlenmesi var diye bu değişikliği yapıyorum. Pci-e de ki sıkıntılardan kaynaklı ekran kartını tam beslememe gibi bi' durum söz konusu olur mu? Bu fikrin arkasına dayanarak değişitiriyorum PSU'mu. Yani çok eskiydi güç kaynağım ve ekran kartım mhz kitledi, tam performans alamıyorum. Bende dedim ki psu'dan tam güç çekemiyor büyük ihtimalle, psu değiştireyim... Düşünceleriniz neler?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı