Ekran kartı güç girişinde beyaz ışık yanıp sönüyor

f7techno

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sorunun güçle ilgili olduğuna dair şeyler görüyorum internette. Bu bilgisayarın işlemcisi sorunluydu bilgisayar kendi kendine kapanıyordu yükteyken, işlemci değişti, anakart değişti böyle bir sorunum da kalmadı artık. Fakat şu an bilgisayar çökmese bile ekran kartı 8 pin güç girişinin üstündeki beyaz ışık yanıp duruyor ara sıra. İşlemci değişmeden önce sorun PSU'da olabilir diye yeni PSU ile test yaptığımızda sistem yine çöküyordu. Ne yapmam gerek, teşekkürler.

Sistem nedir? Video atabilir misiniz?

📌 Gigabyte RX570 4 GB Gaming RGB GPU
📌 AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz CPU (1 Haftalık)
📌 G.Skill 16 GB (2x8) Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 RAM
📌 MSI B450M-A PRO Max MOTHERBOARD (2 Haftalık)
📌 WD Blue 500GB HDD
📌 Seagate Barracuda 1TB HDD
📌 Crucial BX500 120GB SSD
📌 Astro 650W 80Plus Power RGB CASE

Sistem bu, video atmak şu an zor olur benim için 8 pin güç girişinde 2-3 dakikada bir, 2-3 defa art arda beyaz ışık yanıp sönüyor. İşlemci değişiminden önce sistem çöktüğünde bu beyaz ışık tamamen yanıyordu ve öyle çöküyordu bazen. İşlemci ve anakart değiştiğimde sorun kalmamıştı. Bugün tekrardan böyle bir ışıkla karşılaştım. Yük testi yapıyorum kapanmıyor da bilgisayar. Ama neden yandığını anlayamadım güç sorunu diyorlar internette. PSU'da değişmek de istemiyorum şu an öyle bir bütçem yok.
Eğer sorun olursa kırmızı yanar problem edilecek bir şey değil ama keşke direkt kapatılabilse orası. Gece çok göz alıyor.
Daha önceden yanmayıp şimdi yanmasının sebebi nedir acaba onu çok anlayamadım. Dün ekran kartının üzerindeki RGB ledin rengini değişmek için programını indirdim ondan sonra mı oldu acaba emin değilim.
Benim ekran kartımda da aynı beyaz ışıktan var bana bir sorun çıkarmadı.
Ne sıklıkla kaç defa yanıyor sizin ekran kartındaki ışık?

📌 Gigabyte RX570 4 GB Gaming RGB GPU
📌 AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz CPU (1 haftalık)
📌 G.Skill 16 GB (2x8) Ripjaws V DDR4 3000MHz CL15 RAM
📌 MSI B450M-A PRO Max motherboard (2 haftalık)
📌 WD Blue 500GB HDD
📌 Seagate Barracuda 1TB HDD
📌 Crucial BX500 120GB SSD
📌 Astro 650W 80Plus Power RGB case

Sistem bu, video atmak şu an zor olur benim için 8 pin güç girişinde 2-3 dakikada bir, 2-3 defa art arda beyaz ışık yanıp sönüyor. İşlemci değişiminden önce sistem çöktüğünde bu beyaz ışık tamamen yanıyordu ve öyle çöküyordu bazen. İşlemci ve anakart değiştiğimde sorun kalmamıştı. Bugün tekrardan böyle bir ışıkla karşılaştım. Yük testi yapıyorum kapanmıyor da bilgisayar. Ama neden yandığını anlayamadım güç sorunu diyorlar internette. PSU'da değişmek de istemiyorum şu an öyle bir bütçem yok.

Daha önceden yanmayıp şimdi yanmasının sebebi nedir acaba onu çok anlayamadım. Dün ekran kartının üzerindeki RGB LED'in rengini değişmek için programını indirdim ondan sonra mı oldu acaba emin değilim.

Ne sıklıkla kaç defa yanıyor sizin ekran kartındaki ışık?

Aralıksız yanıyor. Bilgisayar kapalı olsa dahi.

Bendeki arada sırada yanıyor bazen bir kez yanıp sönüyor bazen 2-3 kez. Her yerde güç kesintisi, güç problemi yazıyor ne yapsam bilemedim.

İnternetten azcık araştırma sonucunda yanıp sönmesinin enerji kesintisi olabileceğine rastladım.
Eğer sorun olursa kırmızı yanar problem edilecek bir şey değil ama keşke direkt kapatılabilse orası. Gece çok göz alıyor.

PSU'nun arka tarafında PSU'yu açıp kapatabileceğin bir düğme vb. bir şey varsa bilgisayarı kapadıktan sonra o düğme vb. şeyi de kapatırsanız gece göz alma sorununuz çözülecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı