Ekran kartı güç kablosu dönüştürücüsüne fan takmak

Khelxe

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım güç istediği kasada o güç için yer olmadığı için dönüştürücü aldım. Bu dönüştürücüde 1 tane 6 pin 2 tane 4 pinlik var. Benim aldığım bilgisayar fanında 1 tane 4'lük giriş bir tane de 4'lük çıkış var. 4'lük girişin kasadan gelen güce bağladım. Fanda olan 2. ci 4'lük çıkışını da ekran kartı dönüştürücüsüne taktım kasadan gelen diğer 4. Girişi ise ekran kartı için olan girişe taktım. Sistem için zararlı mıdır oyunlarda filan bir problem yok ısınma v.s.

Not: Karmaşık yazdığım için fotoğrafa bakın orada resimli anlatım yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
6 pin to 2x molex adaptörünü öyle bağlamanız sakıncalı. Güç kaynağından gelen 2 molex kablosunu doğrudan 6 pin to 2x molex adaptörüne bağlamanız gerekiyor. Ekran kartına güç veren adaptöre molex fan takmayın. Grafik kartınız yükte iken gerekli voltaj dalgalı iletilebilir. Yükte iken FPS droplar söz konusu olabilir. 6 pin to 2x molex adaptör ile overclock sorunları yaşanlar bile forumda epeyce fazlaydı. Böylesi çok daha sıkıntı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…