Ekran Kartı Güç Kablosu Montajı ve PCI Kablosu Sorunu

Givemefps

Decapat
Merbaba arkadaşlar az önce satın alıp montaj yaptırdığım kasa geldi. Biliyorsunuz ki ekran kartını ayrı gönderiyorlar ve montajı bizim yapmamız gerekiyor benim iki sorum var.
1) Ekran kartını yuvasına oturtup taktım ancak resimde gözüken PSU'dan gelen GPU güç kablolarının hangisinin sağa hangisinin sola takıldığının bir önemi var mı? Benim taktığım şekil doğru mu?

2) Resimde gözüken üzerinde PCI-e yazan kablonun soketinin içine sanırım bir damla su geldi ama kablo boşta bağlı değildi. Şu anda da başıboş vaziyette yani. Sizce bir şey olur mu? Henüz bilgisayara güç vermedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Hiçbir şartı yok sokete kolayca oturduğu sürece istediğiniz kombinasyonda takabilirsiniz.

2) Su kuruyana kadar beklemek en akıllıca yol olur. İşi hızlandırmak için saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz.

1) Hiçbir şartı yok sokete kolayca oturduğu sürece istediğiniz kombinasyonda takabilirsiniz.

2) Su kuruyana kadar beklemek en akıllıca yol olur. İşi hızlandırmak için saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz.

Tamamdır öneri için teşekkürler. Saç kurutma makinesini ben de düşündüm de lehimlere kablolara falan ısı zarar verir mi bilemedim sonradan.
1-Ayrıma gerek yok sağ sola diye
2-Sorun olmaz

Teşekkür ediyorum tamamdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…