Ekran kartı hariç R7 9800x3D sistem toplama önerisi

4070 Ti ekran kartım var, şu anlık kullanmaya devam edeceğim. PSU'yu 1200 watt seçtim, çünkü bu sistemin taksidi bitince zorlayıp 5090 alabilirim.

Sistemde beğenmediğiniz parça var mı?

Daha üstüne gerek yok bence. Vur geç. Eline sağlık güzel donanımlar.
Çok teşekkür ederim hocam. Bütün parçalara baktınız dimi hepsi iyi yani ? Beğenmediğiniz bir parça varsa söyleyebilirsiniz. Reelde arkadaşlarıma atmıştım sistemi fakat PSU pahalı dediler enermax falan al dediler 5 bin liraya. Yani Asus rog olan PSU 13 bin lira ve benim için pahalı değil aslında. Bir de 5090 gibi bir ekran kartını takma ihtimalim var bu sisteme .Enermaxa güvenemem dedim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Çok teşekkür ederim hocam. Bütün parçalara baktınız değil mi hepsi iyi yani? Beğenmediğiniz bir parça varsa söyleyebilirsiniz. Reelde arkadaşlarıma atmıştım sistemi fakat PSU pahalı dediler enermax falan al dediler 5 bin liraya. Yani ASUS ROG olan PSU 13 bin lira ve benim için pahalı değil aslında. Bir de 5090 gibi bir ekran kartını takma ihtimalim var bu sisteme. Enermaxa güvenemem dedim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu tür modelleri üretebilen markalar genelde kötü değil, enermax güzel bir model.
ASUS fiyatını zerre hak etmiyor, sizin için pahalı değil ancak farklı şeylere yatırım yapabilirsiniz.
Düz X870 almayın, boş paket araba gibidir.
CL30 yerine CL28 alabiliyorsun.

Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Tek tek cevaplayim . Siz de tek tek hepsini cevaplarsanız çok sevinirim.

Ram olarak attığınız ram benimkinden 2 Cl daha düşük. Aslında mantıken sizin attığınız daha iyi ve onu almak isterim lakin bu cl28 olan ram seçtiğim anakartın QVL listesinde bulunmuyor. Bu liste önemsiz diyeceksiniz muhtemelen. Uyumluluk listesi olmadığını da biliyorum. Fakat içim rahat etsin diye liste içinden almak istiyorum. Yoksa cl28 daha mantıklı haklısınız.

Anakart olarak benimki x870 aorus , sizinki x870E. İkisi arasında sadece E ibaresi var. Fiyat olarak sizinki daha pahalı. Gerek var mı sizce sizinkine ? Anakarttan çok beklentim yok. Extra portlara ihtiyacım yok yani.

Geldik psu'ya. Açıkçası herkes şu sıralar enermax öneriyor. Fiyat olarak çok iyi fakat 5090 takma ihtimalim olan bir sisteme kendini kanıtlamış bir markadan PSU alsam daha mantıklı olmaz mı ? Sistemdeki tek pahalı parça PSU zaten. Onu da kaliteli alıp ömürlük kullanayım dedim.

Mesajınızı şimdi gördüm hocam. Size cevap yazıyordum :)

Öncelikle çok teşekkür ederim hocam. Tek tek cevaplayim. Siz de tek tek hepsini cevaplarsanız çok sevinirim.

RAM olarak attığınız RAM benimkinden 2 CL daha düşük. Aslında mantıken sizin attığınız daha iyi ve onu almak isterim lakin bu CL28 olan RAM seçtiğim anakartın QVL listesinde bulunmuyor. Bu liste önemsiz diyeceksiniz muhtemelen. Uyumluluk listesi olmadığını da biliyorum. Fakat için rahat etsin diye liste içinden almak istiyorum. Yoksa CL28 daha mantıklı haklısınız.

Evet önemsiz, herhangi CL28 ve listede bulunan bir RAM alabilirsiniz.

Anakart olarak benimki X870 Aorus, sizinki X870E. İkisi arasında sadece E ibaresi var. Fiyat olarak sizinki daha pahalı. Gerek var mı sizce sizinkine? Anakarttan çok beklentim yok. Extra portlara ihtiyacım yok yani.

-150W ve marka adı için +6-7k ödüyorsunuz, anakartlar arasında sadece 1K var.

1751812878912.png

Birisi boş paket, diğeri dolu paket araba, X870 B650e ile aynı diyebiliriz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

X870 almak yerine X670E al, yok dersen X870e.
X870 ismi değişmiş B650e diyebiliriz, kaliteli bir B650e düz X870'ten daha iyidir.

Geldik PSU'ya. Açıkçası herkes şu sıralar enermax öneriyor. Fiyat olarak çok iyi fakat 5090 takma ihtimalim olan bir sisteme kendini kanıtlamış bir markadan PSU alsam daha mantıklı olmaz mı? Sistemdeki tek pahalı parça PSU zaten. Onu da kaliteli alıp ömürlük kullanayım dedim.

Olmaz, gerek yok.
Enermax zaten kaliteli, ileride kart değişirsen +150W işine yarar.

Evet önemsiz, herhangi CL28 ve listede bulunan bir RAM alabilirsiniz.

-150W ve marka adı için +6-7k ödüyorsunuz, anakartlar arasında sadece 1K var.

Eki Görüntüle 2529020

Birisi boş paket, diğeri dolu paket araba, X870 B650e ile aynı diyebiliriz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

X870 almak yerine X670E al, yok dersen X870e.
X870 ismi değişmiş B650e diyebiliriz, kaliteli bir B650e düz X870'ten daha iyidir.

Olmaz, gerek yok.
Enermax zaten kaliteli, ileride kart değişirsen +150W işine yarar.

Çok teşekkür ederim. Ram olarak sizin attığınız g-skill'i not alıyorum o halde. Liste dışından alacam ilk defa inşallah pürüz çıkmaz :D

PSU olarak enermax iyi diyorsunuz madem sizinkini not alıyorum aynı şekilde.

Anakart olarak madem boş paket diyorsunuz yine size güvenerek bunu da değiştiriyorum. Lakin bir problem var. Attığınız X870E 'yi en ucuz sinerji satıyor. Ve kötü deneyimim sebebiyle oradan kesinlikle birşey almamaya yemin ettim. Onun dışında en ucuz PC kolik satıyor 16 bine. Bunu alabilirim lakin 16 bin buna vereceğime 2 bin daha koyup PC kolikten şunu alsam nasıl olur ? Vrm sıcaklığı aorus elite serisinde 65 derecelerde. Aorus pro olanda 54 derece.

Çok teşekkür ederim. Ram olarak sizin attığınız g-skill'i not alıyorum o halde. Liste dışından alacam ilk defa inşallah pürüz çıkmaz :D

PSU olarak enermax iyi diyorsunuz madem sizinkini not alıyorum aynı şekilde.

Anakart olarak madem boş paket diyorsunuz yine size güvenerek bunu da değiştiriyorum. Lakin bir problem var. Attığınız X870E 'yi en ucuz sinerji satıyor. Ve kötü deneyimim sebebiyle oradan kesinlikle birşey almamaya yemin ettim. Onun dışında en ucuz PC kolik satıyor 16 bine. Bunu alabilirim lakin 16 bin buna vereceğime 2 bin daha koyup PC kolikten şunu alsam nasıl olur ? Vrm sıcaklığı aorus elite serisinde 65 derecelerde. Aorus pro olanda 54 derece.

Alabilirsiniz, oda güzel bir anakart.
Şimdiden hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı