Ekran kartı için AMD mi, Nvidia mı?

ibrahimx

Kilopat
Daha fazla  
AMD mi Nvidia mı? Hangisinin ekran kartı daha iyi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu şekilde bir kıyaslama yapılmaz. Bütçenizi belirtirsiniz, bütçeniz dahilinde alınabilecek ürünlere bakılır ve hangisi performanslı ise tercih edilir. Şu an oyun için en güçlü ekran kartı Nvidia'da. Ama bu sizin gidip Nvidia tercih etme sebebiniz olmamalıdır. Ha bütçem sonsuz, sıkıntı yok derseniz alabilirsiniz.

Bu sorduğunuz konuda tartışan iki adam birbirini bıçaklamış. O yüzden bu konunun içinden bu kadar basit ayrılamayız. Fiyata göre hangisi daha performans veriyorsa o alınır. Bence düşük bütçede AMD (150-400 TL) yüksek bütçede Nvidia.

Ekran kartı seçerken en önemli etken bütçeniz ve sistemi ne amaçla kullanmak istediğiniz olmalı.
Oyun oynayacağım diyorsanız genelde Nvidia tercih edilir.
Monitörde Freesync veya Gsync benim için önemli diyorsanız, Gsync monitörlerin fiyatının yüksek olmasından dolayı Freesync/AMD seçebilirsiniz.

Kripto para madenciliği yapmak istiyorsanız:
Ethereum madenciliği için AMD, Bitcoin ve ZCash için Nvidia seçmelisiniz.

Bütçenizi bilmediğim için en küçükten başlayarak yazmak istedim.

GT 1030, RX560, 1050 Tİ, RX570, GTX 1060 6GB (mümkünse 3GB olmasın), GTX 1070, 1080 ve 1080 Tİ tercih edebilirsiniz.

Sistemi ne amaçla kullanacağınıza ve bütçenize göre tercih yapmaya özen gösterin. Eğer Ethereum için 1080 Tİ alırsanız veya Bitcoin için RX 580 alırsanız amaca uygun olmayan bir sistem toplamış olursunuz.

İfadeler: Fer
Bütçeye göre değişir.

İfadeler: Fer
Tam bir klişe konu başlığı. En iyi kart paranızın karşılığını en iyi veren karttır. Bu da bütçenize ve diğer donanımlara göre belirlenir.
Aynen katılıyorum.

Başlıktaki soruya illa da bir cevap verilecekse tabiki Nvidia. 1080 Ti diye bir şey var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…