Ekran kartı ile ses kartı çakışıyor

ens123

Megapat
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartı olmadan önce PC'de ses vardı ekran kartından sonra formatlanmıştı ses gelmiyor bunu donanımsal. Araştırdığımda ekran kartının anakarttaki ses kartının önüne geçiyor bunu internette araştırma yaptığımda ATI Radeon ekran kartlarında çoğu kez çakışma hata yaptığını kanıtlanmıştı. Benim sorunum şu ki ekran kartındaki AMD High Definition'u yani HDMI jacklı olanı onboard ses kartının önüne geçiyor. Zaten ben HDMI olarak sesi kullanmıyorum, hoparlör normal jack olanı kullanıyorum. Onu görmüyor. Geçerli olanı ekran kartındaki ses sürücüsünü görüyor gösterecek olursam.

Ekran kartındaki ses özelliği aktif gözüküyor.
p0mrd0.png

Gizli aygıtları gösterdiğimde ise asıl işime yarayacak olan onboard ses aygıtım çevrımdışı.
kb1VqW.png

Ses ile ilgili tüm driverler eksiksiz hepsi yüklü.

Bunun çözümü nedir? Gerçekten sinir bozucu bir sorun elbet bir çözümü vardır.

Ekran kartını çıkarıp geri tak. Eğer ilk takarken toz falan kaçtıysa ses kayması olabilir. Bir arkadaşımda da olmuştu çıkartıp taktık düzeldi ama çıkarıp takınca 2 kere yeniden başlat bilgisayarı.

ustam windows 10 otomatik ses sürücüsü yükleniyor otomatik sürücü yüklemyei devre dışı bırakıp ondan sonra güvenli modda ddu ile kerna kartı driverileri silip
ondan sonra ses sürücülerini de silin eğer kullanmış oldugunuz kulaklık haporlör de driver varsa sadece onu kurarsanız sorununuz çözümlenebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı