Ekran kartı ısınınca FPS artıyor

berkerew

Megapat
Makaleler
2
Yer
Istanbul/Cekmekoy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem Özellikleri: Acer Nitro 16 I5 13500H, Nvdia RTX 4050 140w, 16 GB DDR5 4800 Mhz Ram, 1 TB M.2 SSD, 165 Hz
Meslek
Grafiker
Benim ekran kartım (GT 1030) oyunlar da 0-20 GPU kullanımı sağlıyor ve sıcaklığı hep 25 ile 28 derecede. Ama MSI Afterburner açınca voltage kısmını +10 yapıp biraz bekledikten sonra ısı artıyor ve FPS değeri yükselmeye başlıyor. Yardımcı olur musunuz ? 1.5 haftadır bununla uğraşıyorum. Fotolar aşağıda.

Bu normal hali;

367080

Buda MSI Afterburner'dan voltage +10 yapıncaki hali;

367082

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı kendini boostladığından dolayı FPS artıyor ve ısınıyor. Ben de öyle kullanıyorum.

Ama sıkıntı şu açmayınca fps 1-2 her hangi bir oc yapmıyorum karta sadece uygulamayı açıp voltage veriyorum o kadar diğer ayarlar default.

Sıkıntı yok. Kartı boostluyorsunuz. Isı artışı illaki olacaktır. Voltaj verip performansını artırıyorsunuz.

Hayır anlatamadağım olay MSI açık olmadan 1-2 FPS alırken sadece MSI Afterburner'ı açıp +10 Voltaj vermemle ekran kartı kendine geliyor ama açık değilken o uygulama normal yüksek FPS almam gereken oyunlar da 3' de 1'i kadar FPS alıyorum. Sanki ekran kartını görmüyor gibi.

Ekran kartı 4x hızında çalışıyor. Bu normal değil. Anakartınız nedir? Ekran kartını çıkarıp yeniden takın. Ardından DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncel sürücüyü kurun.

Ekran kartı 4x hızında çalışıyor. Bu normal değil. Anakartınız nedir? Ekran kartını çıkarıp yeniden takın. Ardından DDU ile sürücüyü kaldırıp en güncel sürücüyü kurun.

Anakart modeli G-41 Combo rev (2.0) PCI-E X16 Destekliyor hatta x16 slotuna takılı ama x4 olarak görüyor dediğiniz gibi. Sürücü tamamen kaldırıp yeniden kurmuştum (temiz kurulum yapıp).

Çin'den almıştım. Alıcı şirketin kendi GPU-Z'sinde de x4 hızın da çalışıyor. Tuhaf.. Şimdi slotların içini temizleyip ekran kartını tekrar çıkarıp yerine taktım, sonuç aynı.

367334

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı