Ekran Kartı Isınma Sorunu

Exotic

Hectopat
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Zotac GTX 660 ekran kartına sahibim. GTA IV' da 65 dereceyi CS:GO da 65-70 derceyi görebiliyorum. Full HD çözünürlükte, grafik ayarları Low-Medium arası. Sizce fazla mı ısınıyor? FPS' de düşme yok. Oyunlar orjinal.

Sıcaklık kaça vurduğunda korkmalıyım ve 70 derece sıcaklıkta kaç saat oynamalıyım?

80 derece ve sonrası için kartı daha fazla zorlamamak gerek. Tabi 80-90 derece olsa bile bu kartın hemen yanacağı, bozulacağı anlamına gelmez. Zaten ekran kartı kaldıramayacağı yükte ya da yanlış giden bir durumda kendini kapatıp sisteme reset attırıyor.

70 dereceye kadar istediğiniz kadar oynayın.

bu bilgi benimde icimi rahatlatdı bende gtx 960 var oyunlarda 60 dereceyi görüyo netde dolaşirken filan 40 üstelik yeni aldım kortum sıkıntı var diye

100-90 sıkıntılı
80-70 sorun yok
70-60 normal
60-50 serin
50-40 buz giibi D

Aha sıralama beyler 85 den sonrası sıkıntılı olur fazla zorlamayın.

rx470 kart daha yeni gıcır gıcır bişeyinin yenilenmesi gerektiğini sanmıyorum ama oyun oynarken 5 dk 10 dk içinde ısısı birden 80-90 arasına geliyor nedendir acaba.

Bu ısınma konusunu fazla ciddiye alıyorsunuz, teknoloji gelişti artık bir parçanın ısınmadan dolayı yanma ihtimali çok zor. Problem olacak kadar ısınırsa sistem resetlenir, kapanır sizi bir şekilde uyarır '' dostum sorun var burada '' diye. AMD'nin referans rx480'i 85 derecede çalışıyor, eğerki bu kartlar bu sıcaklıkta yanacak olsa bu şekilde sunmazlardı piyasaya. 80 dereceye kadar içiniz rahat olsun.

rx470 kart daha yeni gıcır gıcır bişeyinin yenilenmesi gerektiğini sanmıyorum ama oyun oynarken 5 dk 10 dk içinde ısısı birden 80-90 arasına geliyor nedendir acaba.
AMD Wattmann veya MSI Afterburner'dan voltaj ayarları ile mi oynadın veya fan ayalarını manuel yapıp %25'de bırakmış olabilirsin. Bu tip şeyler yaptıysan ayarları sıfırla, problemin düzelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…