Ekran Kartı Isınma Sorunu

meccos

Hectopat
Herkese Merhaba Arkadaşlar

Benim bir ekram kartım var ve bu çok ısınıyor acayip derecede ısındığımda elimi yakıyor o derece

Bilgisayarı ilk açtığımda : 36 Derece

2-3 Dakika Geçtiğinde : 42 Derece

5-10 Dakika Geçtiğinde : 45 Üstü

Bir müddet sonra bilgisayarım monitorü kapanıyor. Ama bilgisayar halla çalışmaya devam ediyor.

Monitor Gittikten Sonra : 40 - 41 - 42

Derecelerde Sabit Isınıyor.

Bilgisayar ekran kartı ısınırken boşta hiç bir oyunda falan değil.

Dxdiag ' tan baktığım sistem özelikleri:

Ekran Kartım : Nvidia Geforce 8400 GS 32 Bit 60Hz 1234 MegaByte "Directx 11"

İşlemci : Pentium(R) Dual Core E6500 2.93 GHz

Ana Kart : FUJITSU D3041-A1

RAM : DDR3 4 GB

Benim şahsen görüşüm fanında bir bozukluk olabileceği yakın zamanda değiştiriceğim zaten önerebileceğiniz fan varsa lütfen söyleyin.

Bilgisayarın fanları pırıl pırıl hiç bir toz yoktur.

AMD GPU'ları yüksek sıcaklarda çalışma potansiyeli var ama Nvidia o gibi durumlarda kendini kısar bellek çekirdek hızını düşürür.

Güzel kardeşim sen bu foruma bana muhalefet olmak ya da AMD avukatı olarak mı geldin? Konu ne sen neyden bahsediyorsun. Kimse aksini söylemiyor neyin peşindesin ne istiyorsun? Soru soran arkadaşa cevap veriyorsan ver, bunun dışında belirtmek istediğin farklı bir konu var ise konu aç.

Arkadaşlar özür dilerim ekran kartının fanın markasını yazmayı unuttum markası : GALAXY

Hem sana hem konuyu açan arkadaşa cevap niteliğinde yazdım. Bir şey belirtirken mesela 95 derecede çalışıyor ama stabil bir şekilde çalışıyor dersen başka arkadaşların aklını bulandırmamış olursun. Yoksa 95 dereceyi gören adamın gözü korkar.

Ya biraz anlam çıkart yazdıklarımdan. Adam demiş gpu sıcaklarından şikayetçi sende ne alaka nvidia ile amd'yi karşılaştırıyosun? Yazdıklarınla konuyu açan arkadaş görüyor 95 dereceyi daha yolu var diye anlıyor tınlamıyor nvidia gpu'ları 95 derecede stabil çalışamaz. Demekki arkadaşın ya ekran kartında yada kasa sirkülasyonunda sorun varki sıcaklık artarak gidiyor. Şimdi neden böyle yazdığımı anladın mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşım sen gpu-z indir birde ordan bak. Dxdiag'da tam bilgi vermiyor. Ayrıca 32 bit ekran kartı var mı? İşletim sistemi olmasın o.

- - - Güncellendi - - -

Sistemin de biraz eski. Artık yeni modellere geçme zamanı geldi. Önerim: ilk önce ekran kartını değiştir. Sorun yoksa kalsın. Eğer sorun devam eder kasmalar olursa bütçene göre sistem tavsiyesi alabilirsin.

Karşımda ağaç olsa o anlardı. Nvidia için o değerlerin yüksek olmadığını yazdım. Okuma yazman varsa oku orayı. AMD kartlarının ise 95 derece çalıştığını söyledim. Burada karşılaştırma yok. Nvidia ekran kartlarının maksimum değerlerini mi yazıp karşılaştırdım? Oku oku iyi oku. Nvidia için normal olduğunu ve AMD kartların 95 derecede çalıştığı bilgisini de ek olarak veriyorum. Buna karşılaştırma diyorsun. Kitap oku KİTAP! O adamın ne anladığını nereden biliyorsun? Desene ben böyle anlamak istedim. Bana çok laf dokundurdun, seni mutlaka ezmem lazım bakkal bilgilerimle diyemiyorsun. Derecenin 45'lerde olduğunu söylemiş bunun tek nedeni soğutma sistemindeki sorundur. Başka hiçbir nedeni yok. Bu da sana son cevabım olsun. Forum kuralları belli. Konu ne ise ona cevap verilir. Eklemek istediğin bilgi varsa ekle yoksa AMD fan boyluğunu bırak artık.

İyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…