Ekran kartı işlemci uyumu

ahmetecemis_51

Decapat
Makaleler
1
Şimdi herkes şu darboğaz yapar mı şu işlemci ekran kartına darboğaz yapar mı diyor.
İşlemcinin hangi özelliği iyi olursa darboğaz yapmaz.
Çekirde sayısımı çekirdek hızı mı FSB değerimi.
Bakıyorum Ryzen ile eski işlemcilerin çekirdek hızı ve sayısı aynı ancak Ryzen seçin diyorlar nedeni nedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nedeni yeni nesil olmaları, nanometre farkları, çoğunun çarpan kilidi açık ve OC konusunda iyiler, fan vs bulması da daha kolay.

Son düzenleme:
Sadece cekirdek hizi ve FSB degerleri degil, nanometre, onbellek, destekledikleri RAM'e kadar farkli amaclar dogrultusunda islemci secimi yapabiliyorsunuz. Ekran karti - islemci uyumu ise islemcinin gucune bagli olarak ekran karti seciliyor. Mesela 2009 islemcisine gidip 2019 ekran karti taksaniz calisir mi? Calisir fakat oyun performansi olarak pek bir sey bekleyemezsiniz.

Mimarisi. En en en önemli etken mimari. Zen, Sky Lake, Coffee Lake, Zen 2 gibi mimariler. Aynı mimariye sahip iki işlemciyi karşılaştırırken o saydığın çekirdek sayısı, çekirdek hızı gibi etmenler önem kazanıyor.

Mimarisi. En en en önemli etken mimari. Zen, Sky Lake, Coffee Lake, Zen 2 gibi mimariler. Aynı mimariye sahip iki işlemciyi karşılaştırırken o saydığın çekirdek sayısı, çekirdek hızı gibi etmenler önem kazanıyor.
Mimarisi nasıl oluyor, Skylake serisi olup Coffe Lake işlemcilerden daha düşük performans veren işlemciler de var.

Şimdi herkes şu darboğaz yapar mı şu işlemci ekran kartına darboğaz yapar mı diyor.
İşlemcinin hangi özelliği iyi olursa darboğaz yapmaz.
Çekirde sayısımı çekirdek hızı mı FSB değerimi.
Bakıyorum Ryzen ile eski işlemcilerin çekirdek hızı ve sayısı aynı ancak Ryzen seçin diyorlar nedeni nedir.
İstersen sen fiyat aralığını ver, ona göre işlemci - ekran kartı seçimi yapalım sana.

Mimarisi nasıl oluyor, Skylake serisi olup Coffe Lake işlemcilerden daha düşük performans veren işlemciler de var.
8 çekirdek 4 GHz olup da 4 çekirdekli i5'lerden, i7'lerden çok daha düşük performans veren FX işlemciler de var. Satış stratejisi. Hem mimari sadece performansı etkilemiyor, güç tüketimini ve sıcaklığı düşürüp frekansı arttırıyor. En önemli etken mimari, diğerleri ikinci planda.

8 çekirdek 4 GHz olup da 4 çekirdekli i5'lerden, i7'lerden çok daha düşük performans veren FX işlemciler de var. Satış stratejisi. Hem mimari sadece performansı etkilemiyor, güç tüketimini ve sıcaklığı düşürüp frekansı arttırıyor. En önemli etken mimari, diğerleri ikinci planda.
Evet sıcaklık, güç tüketimi, Onboard gibi yerlerde mimarı daha büyük bir etken ama performans için bir fark var mı diye söylemek istedim.

Beyler mesela bende quad q8300 2.5 ghz (oc 3.00) var ekran kartı da arez rx550 2GB versiyo nunu aldım gta 5 , lol , battlefield 1 gibi oyunlarda darbogaz olurmu oc lu halinde ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı