Ekran kartı kablolarının hangisi sağ sol olduğu fark eder mi?

PSU'dan gelen başka 2X6+2 pin kablo varsa ondan takın. Ben de 2070 Super ile öyle kullanıyorum.

PSU'dan gelen başka 2x6+2 pin kablo varsa ondan takın. Ben de 2070 Super ile öyle kullanıyorum.

Soketlerde sıkıntı yok. Eğer güç kaynağınızdan bir GPU kablosu daha varsa ayrı ayrı takın daha çok verim alırsınız.

Hayır hocam bir sıkıntı olmaz.

Fark etmez. Zaten aynı rail üzerinden geliyorlar ve birbirine paraleller. Bunun ideali iki ayrı besleme kablosu getirmektir aslında. PSU'da fazladan PCI-e besleme çıkışı varsa onu da kullanın. Bir kablo demetine yüklenmemiş olursunuz en azından.

Teşekkür ediyorum ilginiz için rica etsem bunun amacının ne olduğunu bana açıklar mısınız yani ben neden RX 570'e tekini takıyorumda 3060 Ti olunca 2 tane takmam gerekiyor. ( bir de ben 3060 Ti'de bu resimdeki gibi kullansam ileride sorun açmaz değil mi başıma ) teşekkür ediyorum iyi akşamlar :)

Teşekkür ediyorum ilginiz için rica etsem bunun amacının ne olduğunu bana açıklar mısınız yani ben neden RX 570e tekini takıyorumda 3060 Ti olunca 2 tane takmam gerekiyor. ( bir de ben 3060 Ti'de bu resimdeki gibi kullansam ileride sorun açmaz değil mi başıma ) teşekkür ediyorum iyi akşamlar :)
Kartların güç tüketimi artıyor hocam. RX 570 için gereken gücü tek kablo ile aktarabilirsiniz ama 3060 Ti da gerekli gücü 2 kablo ile aktarabilirsiniz.

Kartın gücü ile alakalı bir durum. Tek 8 pin olan 3060Tİ modelleri de olabilir. Genelde üst segment olanlarda besleme artar. Örnek olarak ROG STRIX, Auros gibi.

Kartın gücü ile alakalı bir durum. Tek 8 pin olan 3060 Ti modelleri de olabilir. Genelde üst segment olanlarda besleme artar. Örnek olarak ROG STRIX, auros gibi.

Kartların güç tüketimi artıyor hocam. RX 570 için gereken gücü tek kablo ile aktarabilirsiniz ama 3060 Ti da gerekli gücü 2 kablo ile aktarabilirsiniz.

Gece gece çok rahatsızlık verdim kusura bakmayın ama, İtopya Planet White sistemini aldık. Bu sistemde güçten gelen tek kablo orada ikiye ayrılıyor o ikiliyi de fotodaki gibi taktım bu bana ileride güç konusunda sorun çıakrır mı? 650W PSU var.

Estağfurullah hocam. 650W yeterli. Sıkıntı olacağını da sanmam. Hayırlı olsun.

Gece gece çok rahatsızlık verdim kusura bakmayın ama, İtopya planet white sistemini aldık. Bu sistemde güçten gelen tek kablo orada ikiye ayrılıyor o ikiliyde fotodaki gibi taktım bu bana ileride güç konusunda sorun çıakrır mı? 650W PSU var.
Hocam yapacağınız yükseltmeye bağlı. Şu anlık yeter 650W. Ama ileride büyük bir yükseltme yapacaksanız psu'da değiştirmeniz gerekecektir. Eğer iki kablo çıktıysa iki kabloyla bağlayın daha iyi olur. Ve aynı zamanda hocam ne rahatsızlığı.

Hocam yapacağınız yükseltmeye bağlı. Şu anlık yeter 650W. Ama ileride büyük bir yükseltme yapacaksanız PSU'da değiştirmeniz gerekecektir. Eğer iki kablo çıktıysa iki kabloyla bağlayın daha iyi olur. Ve aynı zamanda hocam ne rahatsızlığı.

Estağfurullah hocam. 650W yeterli. Sıkıntı olacağını da sanmam. Hayırlı olsun.

Teşekkür ediyorum tekrardan bir de son bir soru olarak kablolar üzerindeki N ve G harfleri neyi ifade ediyor bir türlü bulamadım hiçbir yerde, sizin bir bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de tam olarak bilmiyorum. Belki firma bir tür kod kullanmıştır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı