Ekran Kartı Karşısına Fan Takmak

ByGreen

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, pc'ye fan takmıştım birkaç gün önce. O fanlardan birisinin yerini değiştirip, ekran kartının karşısına hava üflemesi için yerleştirsem herhangi bir sorun çıkmaz değil mi ? Maksat ekran kartını soğutmak.

Son düzenleyen: Moderatör:
@OceanWave bende ekran kartının yanına taktım ekran kartına hava üflemesi için acaba onu işlemcinin üstüne mi taksam ne dersin? Bir de neden etki etmez merak ettim ?

Ekran kartının karşısına takınca hava yan tarafına gelir işe yaramaz. İşe yaraması için direk GPU'ya üflemesi gerekir buda imkansız zaten. @Tolga Şahin İşlemcinin üstüne derken ana kartın ve işlemcinin tam üstüne denk gelecek şekilde takarsam işe yarar mı dersen eğer 5-6 derece işe yarayabilir. Özellikle ana kartı soğutur ve temiz hava üfler. Stok fanın yoksa eğer yine işe yarar stok fan harici soğutucularda yapraklar var onlara üfler ve daha iyi soğutur. Üst tarafta fan yoksa üst taraflara takabilirsiniz yada arkaya hiç olmadı öne.

Yukarıya fan takacaksanız mutlaka dışarı üfleyecek şekilde takın. İşlemci'den çıkan sıcak havayı dışarı atar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı