Ekran kartı krizi

felity

Femtopat
Daha fazla  
Distribütörler tarafından yüz üstü bırakıldık. Yurt dışından getirmek zaten botlar, madenciler ve Scalper'lar yüzünden imkansız. Kendi ülkemizde en büyük dağıtıcılardan biri yaklaşık 500$ liste fiyatıyla çıkan ekran kartını; parçaları kronik sorunlarla dolu anlamsız bir kasaya koyup 40.000 Türk lirası fiyatla siteye koydu. Kısacası hiçbir yerde bahsi geçen ekran kartlarını stoklar dahilinde veya uygun fiyata bulamıyoruz. Kendim adıma konuşacağım ancak benim gibi diğerleri de var, konuya katılabilirsiniz.

Ekran kartı harici 5600TL değerinde bir sistem topladım, 3060(Ti, 3070 gibi kartları bulabilirsem onları alırım diye düşünüyordum) bugün yaşadığımız olaylar 6 yıldır dizüstü kullanmış ve ilk kez sistem toplamış olan beni çok tedirgin etti, heyecanlandırdı ve üzdü. Peki şimdi ne yapacağız? Kendine 9000TL kar çıkartıp ikinci el kart satan ahmakları bir kenara bırakıyorum. Tavsiyeniz ne olacak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle gider daha maalesef. İngiltere'ye son bir aydır 10 tane bile 3 serisi kart gitmemiş yazmış biri linus tech tips videosunun altına. Düşünün durum ne kadar vahim. Kim ne kaparsa kardır şu an. Yapacak bir şeyiniz yok. İkinci el kovalayın.

Aynı ekran kartının dizüstündeki sistemi ilk kez masaüstü sürümden daha uygun fiyata alınıyor. Genelde dizüstü en az bir %30 pahalıya gelirdi. Bu ekran kartı sorunu devam edecek gibi görünüyor. Yakında ''oyun için masaüstü alınmaz, dizüstülere bakın'' diye cevaplar yazılmaya başlar sistem toplayacaklara. RTX 3060'lı dizüstü 12K, masaüstü 15-16K.

Tavsiyem beklemen. Acelen yoksa bekle, her türlü düşecek bu piyasa. O zaman kart bolluğu olacak, ikinci eller tamamen kartlarla dolu olacak. Sıfır kartların piyasası da normale dönmüş olacak. 2018’de yaşanan senaryonun aynısı olacak kısaca. Yalnız bu dediklerimin ne zaman olacağıyla alakalı net bir şey söylemek zor. Vaktin varsa bekle sadece.

Kesinlikle. 2-3 sene önce de aynısı oldu. Madencilik furyası bittiğinde piyasa karta boğuldu. Ama o zamanda madencilikte kullanılmış kart denk gelme riski oluyor. Yukarısı bıyık aşağısı sakal her türlü.

İkinci ellerde o risk var tabi. Ama ikinci ellerdeki kart bolluğu sıfır piyasasını da etkiliyor otomatik olarak. Mining’te bir değeri kalmayınca talep azalmış olacak, bu yüzden sıfır kart piyasası da normale dönecek.

Bahsettiğim halihazırda bulunan sistemi alınır mı? Fiyatları yükselir mi beklerken?

Kendinizi zorlamadan alacağınız herhangi bir kartla günlük işlerinizi görmenizi ve miningcilerin piyasadan çekilmesini beklemenizi tavsiye ederim. İkinci ele düşünce kartlar piyasaları otomatikman düşecektir ve stoklar da fazlasıyla rahatlayacaktır siz de dilediğiniz kartı şimdiki piyasanın çok daha ucuzuna bulabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…