Ekran kartı kullanım oranı nasıl kısıtlanır?

muhammetbzdg

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımda ekran kartını uzun süre %100 kullanınca aniden bilgisayar donuyor ve hiçbir şey yapılmıyor. Ekran kartının maksimum kullanımı %80 civarlarında ayarlamam için herhangi bir ayar veya program var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
%100 kullanılması sorun değildir, bunun bir soruna neden olması sorundur. Sıcaklık kaç derecelere çıkıyor kontrol ettiniz mi?
dün sıcaklıktan şüphelenip ekran kartının termal macununu değiştirdim değiştirdikten sonra stress teste soktum ve 5dakikada 71 dereceyi gördü

İ7-3770K
GTX 650 Tİ (zotac 2gblik olan modeli)
çok mu güçsüz kalıyor? eğer çok güçsüzse bu ekran kartı yerine fiyat performans hangi ekran kartını alabilirim fazla oyun oynayan biri değilim
1060 falan ikinci ellerine bakabilirsiniz. Ucuzlar mı bilmiyorum gerçi ama fikir olarak.

dün sıcaklıktan şüphelenip ekran kartının termal macununu değiştirdim değiştirdikten sonra stress teste soktum ve 5dakikada 71 dereceyi gördü

Absürt değil gibi geldi, oyun oynarken kaça çıkıyor ona bakın. 80-85 oluyorsa sıkıntı olur muhtemelen. Afterburner yükleyip oradan güç limiti ayarlayabilirsiniz.

Absürt değil gibi geldi, oyun oynarken kaça çıkıyor ona bakın. 80-85 oluyorsa sıkıntı olur muhtemelen. Afterburner yükleyip oradan güç limiti ayarlayabilirsiniz.
eskiden misafir çocuğu bilgisayarın kasasın üstüne hafif bi miktar su dökmüştü ekran kartına 4-5 damla geldi döküldüğünde ekran kartını söküp kurulamıştım onun yüzünden böyle bir şey oluyo olabilir mi?

vsync açık 75fps sabit hafif ayarlari düşürdüm 10dakika oldu çökme olmadı hala
(20dk oldu 58-60 dereceyi gördü max çökme yok)

Son düzenleme:
Hocam sadece ısındığı zaman sorun oluyorsa sorununuz soğuk lehim de olabilir.
hocam biraz denedim bir şeyler ve sorun ısınmasıyla alakalı değil size şöyle anlatayım
mesela bir oyunda ultrada 2-3dakika ekran kartını zorlarsam direkt çöküyor bende anlayamadım niye böyle yaptığını

Açılmayacak kadar donanım isteyen bir oyunda çökmesi yada 3-5fps alınması aslında çok farklı değil.. ama 25fps üstü bir değer varsa ve çökme vs oluyorsa bir sorun var demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…