Ekran kartı kutusu sonradan bantlanır mı?

Arkadaşlar merhaba, sahibinden de GTX 1080 ROG STRIX ekran kartı satılık. Satıcı kutu açılmadı diyor, garantisi 1 yıla yakın varmış. Kutu yuvarlak bant ile bantlı, sizce bu bant sonradan yapıştırılmış olabilir mi? Nasıl anlarız sıfır olduğunu? Kargo ile alacağım eğer sıfır ise.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, sahibinden de GTX 1080 ROG STRIX ekran kartı satılık. Satıcı kutu açılmadı diyor, garantisi 1 yıla yakın varmış. Kutu yuvarlak bant ile bantlı, sizce bu bant sonradan yapıştırılmış olabilir mi? Nasıl anlarız sıfır olduğunu? Kargo ile alacağım eğer sıfır ise.
Yuvarlak bantlar genelde fabrikasyon olur. kimsenin kartın sıfır olduğuna inandırmak için yuvarlak bant arayışına gireceğini sanmıyorum

Yuvarlak bantlar genelde fabrikasyon olur. kimsenin kartın sıfır olduğuna inandırmak için yuvarlak bant arayışına gireceğini sanmıyorum
Ama baktığımda çoğu ekran kartlarının kutusunda bant yoktu o yüzden şüphelendim. Direk açılıyordu bide 3 yıl önce çıkmış bir kartın sıfır olması kuşkulandırdı.

Bazı firmalar faturayı ürünün kutusuna koyduklarında da güvenlik bandını zorladıkları oluyor. Ürünün belli yerlerinde sıfır jelatinler olur.
Hocam satan kişi bilgisayarcı gibi bir şey tam olmasa da elinde ki ekran kartlarının hepsinde o banttan var hepsine de sıfır yazmış kullanılmış ekran kartlarını alıp sonradan kendisi bantlamıştır diye düşündüm çünkü bant her yerde satılıyor.
Mesela kutusunu açtığımızda neye bakarsak sıfır olup olmadığını anlarız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı