Arkadaşlar LoL oynuyorum ekran kartım her zaman %20 %30 civarında dolaşıyor. FPS çok az alıyorum TF'lerde 40 50 FPS'e düşüyor. FurMark'ta test ettim ekran kartını %99 kullanıyor darboğaz olduğunu düşünmüyorum.
LoL çok ekran kartına yük bindiren bir oyun değil, ondan dolayı %100 kullanımı görmek için oyunu 4K'da falan oynamak gerekir herhalde. Sisteminizi yazarsanız daha iyi olur.
LoL 2 çekirdek kullanan bir oyun olduğu için, tek çekirdek performansı en iyi olan işlemciyi taksanız bile iyi bir ekran kartını %100 de kullanamazsınız.
Bende Ryzen 5 3600X var şu an, ekran kartım da RTX 2060. Mesela ben neden 500 FPS civarı alamıyorum veya minyonlar ve birkaç karakter varken FPS 180-200 aralığına düşüyor? Hangi parçanın hangi özelliğine göre FPS yüksek veya düşük oluyor? Yakın zamanda Ryzen 5 5600'e geçiş yapıcam aradaki farklara bakmak istiyorum, bu durum gibi.
Drop yemiyorsanız çok önemli bir olay değil hocam. Grafik değerleri LoL'deki performansınızı etkilemez. Sadece bunun için alışveriş yapacaksanız eğer değmez diye düşünüyorum.