Ekran kartı marka ve model tavsiyesi

Elajee

Kilopat
Daha fazla  
• İşlemci: Ryzen 9 7900X3D
• Anakart: ASUS ROG STRIX X670E-F Gaming WiFi
• Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 4090 White OC
• RAM: G.Skill Trident Z5 RGB Siyah DDR5-6400MHz CL32 32GB
• Depolama: Kingston KC3000 2TB NVMe M.2 SSD
• Kasa: Cooler Master TD500V2 White TG
• PSU: FSP Hydro PTM Pro ATX 3.0 Gen-5 (PCIe 5.0) 1200W 80+ Platinum

Bu şekilde bir sistemim var. Ekran kartını RTX 5090 olarak güncellemeyi düşünüyorum. ASUS Astral serisi dikkatimi çekti, muadilleriyle kıyasladığımda biraz fiyat farkı var. Sizce o fiyat farkına değer mi? Coil whine gibi sorunlar yaşayan oldu mu?

Teşekkürler.

Son düzenleme:

Yaptıgınız seyin parayı cope attıgını umarım farkındasındır cunku 4090 gibi daha yolu cok uzun ve güçlü bir karttan 5090 gecmek mantıklı gelmiyor.

Bence gereksiz belki 6000 serisi mantıklı olabilir ama elinizde 4090 gibi bir kart varken mantıksız

İşim gereği her zaman en üstünü kullanmak zorundayım 4090 da ofisimdeki diğer bilgisayara takılacak yani boşa alınan bir şey yok.

Her yeni jenerasyonda(2-3 yılda 1) değiştireceksen orta segment bir 5090 al bence. ASUS'un en tepe modeline parayı gömme. Kalan parayla RAM ve SSD depolama yükselmesi yaparsın hatta.

Bu segmentte önerdiğiniz marka model nedir hocam? Genelde neredeyse tüm ürünlerimi ASUS kullandım bu zamana kadar.

Para konusunda sıkıntı yoksa ASUS alın geçin

Bütçe sıkıntısı yok anladığım kadarıyla. MSI Suprim alın bence. GPU radyatörüne yeriniz varsa Astral LC veya Suprim Liquid falan da bakılabilir.

TD500 V2 mevcut üstadım 360mm sıvı soğutmayla kullanıyorum, bir şekilde sığar diye düşünüyorum lakin daha önce sıvı soğutmalı ekran kartı kullanmadım radyatörleri 240mm diye biliyorum bir şekilde sığar sanırım.

ASUS TUF RTX 5090 OC modelini önerebilirim. 4K ve yapay zeka uygulamaları için ideal. Tek eksiği: ARGB aydınlatması sadece küçük bir amblemle sınırlı, görselliği ön planda tutuyorsanız sizin için sade kalabilir. Ancak sağlamlık ve verimlilik açısından tercih edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…