Merhaba yazın için sistem bakıyorum ama aklıma "neden markalar için fiyat değişiyor sonuçta hepsinin özelliği aynı değil mi?" sorusu takıldı ve size sormak istedim. Neden fiyat farkına neden oluyorlar ve en iyisi ya da en iyi markalar nelerdir? Örnek olarak RTX 4060 ekran kartı.
Merhaba yazın için sistem bakıyorum ama aklıma "neden markalar için fiyat değişiyor sonuçta hepsinin özelliği aynı değil mi?" sorusu takıldı ve size sormak istedim. Neden fiyat farkına neden oluyorlar ve en iyisi ya da en iyi markalar nelerdir? Örnek olarak RTX 4060 ekran kartı.
Soğutma ve tasarım farkı var. Bazı soğutmaların daha fazla OC potansiyeli olsa da bana kalırsa 2-3 FPS için daha fazla para vermeye değmez. Yerinizde olsam hangisi ucuzsa onu alırdım.
Anakart MSİ B550-A PRO I İşlemci R5 5600+ Deepcool ak400 I EkranK gaming x RX6800xt I SSD adata legend 800 500 gb, samsung 980 pro 1 tb, pny cs300 1 tb I ram 4x8 gskill ripjaws I psu fps hyper pro 650w 80+
Kart aynı kart, değişen sadece tasarım, fan ve demir blok, bir de bazı modeller hazır overclocked şekilde geliyor ROG gibi Suprim X gibi. En ucuzunu al geç.
Marka ici seri hiyerarsisi -ornegin ROG > TUF > Dual- ve pazarlama taktigi. Normalde bir urunun fiyatini belirleyen unsur tamamen ne kadar verim aldigindir.
Kart aynı kart, değişen sadece tasarım, fan ve demir blok, bir de bazı modeller hazır overclocked şekilde geliyor ROG gibi Suprim X gibi. En ucuzunu al geç.