Ekran kartı maximum çalışma sıcaklığı nedir?

DeSeRT_TR

Hectopat
Daha fazla  
NVIDIA'nın sitesinden baktığımda ekran kartımın maximum çalışma sıcaklığını 89 derece olarak okudum. Bu sınır, frekans kısma limiti mi yoksa kapanma limiti mi? Bilen biri bilgilendirirse sevinirim. Bu arada kartım 87 dereceye kadar çıktı Full yükte.

Bildiğim kadarıyla kısma sıcaklığı sonrasında termal kısma yiyor. Ekran kartları işlemci gibi kendini kapatmıyor diye biliyorum.

Frekans kısma limitidir. Hatta 90 dereceyi de bir nebze geçebilir. Çok ısındıkça daha az elektrik çekip daha düşük frekansta çalışır. Aslında frekanstan ziyade ısıyı düşürmek için çektiği watt miktarını azaltır, böylece daha yüksek sıcaklıklara çıkmaz ancak FPS düşüklüğü yaşarsınız.

Eğer bir ekran kartı 85 derecenin üzerine çıkıyorsa bir sorun var demektir.

Termal kısma ile normal kısma arasındaki fark nedir ? Zararı var mı ?
Normal kısma dediğiniz ne bilmiyorum termal kısma belli bir sıcaklıktan sonra kartı korumak için performansı kısması anlamına gelir ısı düşünce performans tekrar eski haline getirilir. Normal kısma dediğiniz şey de aynı şey sanırım

Benimki ısınan bir modelmiş ne yapmayalım ? Performansta sorun yok gibi. Yaz sıcağında 87 gördü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…