Ekran Kartı Modlama nedir?

Bugün ekran kartı modlama diye bir şey gördüm, RX 460 ekran kartıma uygulamayı düşünüyorum kullananlar baya etkisini görmüş ama ben tam olarak ne yaptığını idrak edemedim.

Video burada;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada neler yapıyor bilgisi olan arkadaşlar açıklayabilir mi ve yapmamı önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen denk geliyor üreticiler elindeki fazla işlemcileri alt model olarak satmak için kırparak piyasaya sürüyor. Bu modlama yöntemide o kırpılan özellikleri tekrar açmaya yarıyor. Tabi bu her modelde olmayabilir. Sanş işi.
Üretim bantlarında da revizyonlar ve yıl farkı böyle yöntemleri ya işe yarar yada yaramaz kılabilmekte.

Bazen denk geliyor üreticiler elindeki fazla işlemcileri alt model olarak satmak için kırparak piyasaya sürüyor. Bu modlama yöntemide o kırpılan özellikleri tekrar açmaya yarıyor. Tabi bu her modelde olmayabilir. Sanş işi.
Üretim bantlarında da revizyonlar ve yıl farkı böyle yöntemleri ya işe yarar yada yaramaz kılabilmekte.
OEM RX 460 benim ki 350TL satın almıştım sizce olur mu oem diye şüpheleniyorum da, bu arada bu işlemin herhangi bir zararı var mıdır?

OEM için olacağını sanmıyorum onun GPU çekirdeği kırpılmış donanımsal olarak hem RAM hem güç farkı var. Videoda ki üst seviye karta uygulanmış.
Video altındada video sahibi oyun performansına etkisi olmaz demiş, ben oyun için yapmak istemiştim bunu anladığım kadarıyla bitcoin, madencilik kasan insanlar yapıyormuş.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı