Ekran kartı nasıl test edilebilir?

kerioooo

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar MSI Gaming X GTX 1080 ekran kartım var. Iyi verim alamadığımı düşünüyorum, herhangi gibi bir sıkıntısı olup olmadığını anlayabileceğim testler var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Userbenchmark sitesinden test edebilirsin.Kısa süren bi' test yinede genel bi' fikir verir sistem hakkında.

FurMark var. Benchmark yaparak internet sitesindeki diğer 1080 ekran kartlarıyla karşılaştırabilirsin.

Userbenchmark sitesinden test edebilirsin.Kısa süren bi' test yinede genel bi' fikir verir sistem hakkında.
Userbenchmark testini yaptım ama pek bir şey anlamadım, link atsam size zahmet olmaz ise bakar mısınız?

FurMark indirip ayarları 1920x1080 / Anti Aliasing seçeneğini 8x şeklinde yapın ve Gpu-Z programını indirip çalıştırın. Gpu-Z çalışır halde iken FurMark testini başlatın. Yarım saat sonunda sonuçları hem FurMark ekranı gözükür hem de Gpu-Z sensör bölümü gözükür vaziyette atın inceleyelim.

Son düzenleyen: Moderatör:

İşlemciniz ne, ekran kartınız ne?

Sisteme sadece iyi bir ekran kartı koymakla bu iş olmaz.

Çift kanal RAM şart mesela.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Değerler normal gözüküyor sıkıntısı yok gibi ama bahsettiğim ayarlarda deneyip sonuçları yazmanız daha iyi olur. 1920x1080 8x Msaa ayarlarında Zotac 1070 kart Ortalama 48FPS alıyor. 1080TI kart ise 70 FPS alıyor. Daha iyi performans için tabiki de çift kanal Ram tercih etmeniz daha iyi olur.

Konunun basın da ekran kartım yazıyor saten işlemcin AMD Ryzen 1600x çiğ kanal ram kullanıyorum 8x2 16Gb
Mahsettiğiniz ayarları yapıp test etmiştim yanlış mi yapmışım?

O zaman bir AC Odyssey oynamanız güzel olur. AC Odyssey kurup benchmark atın, bakalım kaç FPS ortalama çıkacak, ona göre sisteminizin bağıl performansına bakabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…