Ekran Kartı Neden Çalışmıyor ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kiLLersouL

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selam arkadaşlar sizin öneriniz doğrultusunda ATI Radeon HD 2600 XT 256 MB / 128 Bit olan ekran kartımı Powercolor Radeon HD6870 1GB GDDR5 256 Bit ile , DDR2 olan ramlerimi ise Kingston 2x 4-GB Hyperx Blue DDR3 1600Mhz CL9 PC RAM ile değiştirdim ürünler elime bugün ulaştı ve takmaya karar verdim taktım taktım ama bilgisayara elektrik geldiği halde ne ekran görüntüsü geliyor nede başka birşey sadece power tuşuna bastığım anda 3 defa dıt sesi duyuyorum makina açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor daha doğrusu monitöre elektrik dahi gelmiyor acaba sorun ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim...

Dostum anakartını değiştirmemişsin sanırım? Değiştirseydin yazardın diye tahmin ediyorum. Taktığın anakartın modelini söyleyebilir misin?

Anakart Adı: Asus P5KC mkeshnoda anakartı değiştirmeme gerek olmadığını söylemişti mevsres o yüzden değiştirmedim ben de.. Acaba sorun anakart mıdır ?

- - - Güncellendi - - -

İşlemci: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 2.40 GHz 4 Çekirdek

Anakart: ASUS P5KC

Ekran kartı: Powercolor Radeon HD6870 1GB GDDR5 256 Bit

RAM: Kingston 2x 4-GB Hyperx Blue DDR3 1600Mhz CL9 PC RAM

Güç kaynağı: 550 Watt

Son düzenleyen: Moderatör:
3 Kısa bip : Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
three shortBase 64K RAM failure
3 dıt dedin. Bunlar 3 kısa ise sorun Ram'lerden kaynaklanıyor.

1 uzun 2 kısa - Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
one long, two shortDMA page register test failed (POST 18)

2 uzun 1 kısa - Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı)
one short, two longMemory Module

Yani muhtemelen sorun Ram'lerden kaynaklanıyor. Anakartın DDR3 Ram'ler için maksimum 1333Mhz'lik bir seçenek mevcut. Senin aldığın Ram'ler 1600 MHz bunun bir etkisi olabilir ama olmayada bilir. Kesin bir bilgim yok bu konuda.

RAM'leri doğru taktığımdan eminim zaten 1 tarafı daha kısa ters takmaya taksam da girmez, RAM'leri taktım oturdu zaten otomatik kilitledi.. Ekran kartına gelince güç konnektörleri derken , VGA girişleri derken valla ben pek anlamıyorum parçalardan Güç Konnektörleri derken biraz daha açabilir misin mkeshnoda ?

Gördüğün üzere iki tane yuva var. Bunlara kablo taktın değil mi? Konu başlığında ekran kartı çalışmıyor dediğin için bu soruyu soruyorum sana. Fakat bilgisayar açılırken de 3 bip duyduğunu söylüyorsun. Ortada 2 problem var gibi.

Evet mkeshnoda aynen söylediğin gibi 1 uzun 2 kısa - Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır) çıkan bip sesi tam olarak bu ama 1 sorunumuz var güç konnektöründen bahsetmiştin daha önceki ekran kartımda güç konnektörü girişi falan olmadığı için kullanmadım haliyle de ne olduğunu şimdi araştırdım.. Benim kasada 1 tane güç konnektörü var PCI-e yazan ekran kartında ise 2 tane 6 pim girişi var.. Ama kasada 1 tane konnektör kablosu var nasıl yapacağım peki ?

Ekran kartında molex çoğaltıcı geldi mi ? Gelmediyse bir yerlerden bulacaksın ya da güç kaynağını değiştireceksin.

1 tanesini takacaksın. 2. kabloyuda dışarıdan temin edeceksin.

Güç kaynağından şeklin sağ tarafındaki iki kısmı takacak yer çıkmıyorsa maalesef güç kaynağını değiştirmen gerekecek.

Ekran kartında molex çoğaltıcı geldimi ? Gelmediyse bir yerlerden bulacaksın ya da güç kaynağını değiştirceksin.

Hayır nirvana1 molex çoğaltıcı çıkmadı kutusundan sadece VGA girişi için bi aparat çıktı o kadar + güç kaynağım 550 W sence bunu değiştirmem gereklimidir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…