Ekran kartı önerisi

Makaleler
4
Yer
İstanbul-KKTC
Merhaba, Mini-ITX sistem topluyorum şimdiye kadar kasayı ve sıvı soğutucuyu aldım.

Kasa Lian Li A4-H2O, soğutucu Corsair iCUE H100i RGB Elite.

Aşağı yukarı almayı düşündüğüm parçalar;
Asus ROG B850I
Ryzen 9 9900X
Samsung 990 Pro 2 TB
KLEVV Cras V 64 GB 6400 MHz CL32
Asus ROG Loki SFX-L 1000W

Kasa sadece SFX ve SFX-L PSU destekliyor, çok seçenek olmadığı için buna yöneldim. 850W da yeterli olur ancak arada çok fark olmadığı, ileriye biraz daha dönük olması için 1000W almayı düşünüyorum.

Ekran kartı olarak ikinci el bulabilirsem ProArt 4080S düşünüyorum ama çok satılmıyor, ikinci elde de zor bulunuyor sıfırı zaten yok. Kasam da en fazla 322 milimetre ekran kartı destekliyor.

5080 fiyatlarına baktım, çok da yüksek gelmedi, boyutlarını çok da kontrol etmedim sistemi topladıktan sonra alacağım ama şimdiden kafam karışmaya başladı.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. 🙂

Son düzenleme:
@İnttwild Sığıp sığmadığını internete yazarak ben de görebiliyorum, 5080 gerek var mı diye sordum model önerisi istemedim.

Teşekkür ediyorum, Chat-GPT'ye sordum, fiyat performans analizi yaptırdım. 5080 gerek olmadığını, yapacağım işler için 4080S gayet yeterli olduğunu söyledi.

Alacağım zaman tekrardan fiyatlara bakacağım, arada 10.000 TL farka düşmediği sürece değeceğini düşünmüyorum. 🙂

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı