Ekran kartı olmadan görüntü alma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Heartsbane

Hectopat
Merhaba,
Masaüstü bilgisayarlardan anlamıyorum.
Kasa olmadan bir arkadastan sistem aldım anakart yok fakat üstünde ekran çıkışı var.
Televizyona bağlıyorum fakat herhangi bir görüntü gelmiyor, sıkıntıyı anlamadım yardımcı olur musunuz?

Bu işlemcide entegre GPU olmadığı için anakarttan görüntü alamazsınız.
Arkadaşın dediği doğru ama eksik.
O işlemcide dahili grafik birimi bulunmaz. LGA775 anakartlarda grafik genellikle anakarta gömülü şekildedir. Sizdeki anakartta da GMA3100 grafik çipi entegre olarak bulunuyor. Normalde görüntü alabilmeniz lazım, muhtemelen arızalıdır bu yüzden onboard görüntü alamıyorsunuz.

İlle de ekran kartı almamız lazım yani...
Peki sadece görüntü almak için bir ekran kartı almak istesem ne kadar tutar?

Ben sadece işlemci modeli üzerinden ufak bir araştırma yapıp söylemiştim. Bu konuları hiç bilmiyordum. Bilgi için sağ olun.

İlle de ekran kartı almamız lazım yani...
Peki sadece görüntü almak için bir ekran kartı almak istesem ne kadar tutar?
Evet sorun dediğim gibi grafik çipinden kaynaklı ise bu durumda bir ekran kartı şart. Ama denemek için bile olsa para harcamaya değecek bir sistem değil. Tabi son tercih sizin. İlle de ben denemek için öneri istiyorum derseniz, PCI-E girişi olan en ucuz(50-100 arası) ekran kartını alıp deneyebilirsiniz.

Televizyon uydum bozulmustu bunu aldim arkadaştan, 100lira buna verip uğraşmaktansa uydu almayı tercih ederim.
Teşekkür ederim cevaplarınız için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…