Ekran kartım RX 5500 XT 8 GB, işlemcim R5 3500X, 16 GB RAM. Arkadaşlar bu sistem ile Valorant oynarken yaklaşık 150-160 FPS değerleri arasında alıyorum fakat ekran kartı kullanımım %25. ekran kartım kendisinin tam gücünü kullanmıyor ve benim isteğim 450-550 FPS değerleri arasında oynamak. Bir arkadaşımın 3070 Ti ekran kartı var ve o da 150-160 FPS değerleri arasında alıyor onun ekran kartı kullanımı ise %12 civarlarında. Valorant yayıncılarını takip ediyorsanız eğer hepsinin FPS değerleri +400.
Ama bunun iyi bir bilgisayar ile alakası yok çünkü o adamların ekran kartları %95 ila %99 arasında kullanılıyor ve bu iyi bir şey. Ama bunu nasıl yapıyorlar? Mesela dün Garry's Mod girdim ama FPS 30, ekran kartı kullanımı %5. darboğaz ile alakası yok çünkü sağlam bilgisayar gerektiren oyunları rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Ama ortalama bir bilgisayar gerektiren oyunlarda ekran kartım kendisini hiç kullanmıyor ve mecbur düşük FPS alıyorum. Benim isteğim bu tarz oyunlarda bile ekran kartımdan alabileceğim en iyi verimi almak. Mümkünse %90 üstü GPU kullanımı olsun ki zaten bazı yayıncılar gösteriyor bu tarz oyunlarda GPU kullanımlarını hepsinin çok yüksek. Bilgisayar aynı bilgisayar ben sadece ekran kartımın kullanımının artmasını istiyorum. Şimdiden teşekkürler.