Ekran kartı oyunlarda tam performans ile nasıl kullanılır?

ehosgeldi26

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım RX 5500 XT 8 GB, işlemcim R5 3500X, 16 GB RAM. Arkadaşlar bu sistem ile Valorant oynarken yaklaşık 150-160 FPS değerleri arasında alıyorum fakat ekran kartı kullanımım %25. ekran kartım kendisinin tam gücünü kullanmıyor ve benim isteğim 450-550 FPS değerleri arasında oynamak. Bir arkadaşımın 3070 Ti ekran kartı var ve o da 150-160 FPS değerleri arasında alıyor onun ekran kartı kullanımı ise %12 civarlarında. Valorant yayıncılarını takip ediyorsanız eğer hepsinin FPS değerleri +400.

Ama bunun iyi bir bilgisayar ile alakası yok çünkü o adamların ekran kartları %95 ila %99 arasında kullanılıyor ve bu iyi bir şey. Ama bunu nasıl yapıyorlar? Mesela dün Garry's Mod girdim ama FPS 30, ekran kartı kullanımı %5. darboğaz ile alakası yok çünkü sağlam bilgisayar gerektiren oyunları rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Ama ortalama bir bilgisayar gerektiren oyunlarda ekran kartım kendisini hiç kullanmıyor ve mecbur düşük FPS alıyorum. Benim isteğim bu tarz oyunlarda bile ekran kartımdan alabileceğim en iyi verimi almak. Mümkünse %90 üstü GPU kullanımı olsun ki zaten bazı yayıncılar gösteriyor bu tarz oyunlarda GPU kullanımlarını hepsinin çok yüksek. Bilgisayar aynı bilgisayar ben sadece ekran kartımın kullanımının artmasını istiyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteminiz ne kadar zorlanırsa kullanım o kadar fazla olur. Baska bir sorun olabilir. Ekran kartının fazla kullanılması iyi bir sey değil.

Ekran kartın güçlü bir ekran kartı Valorant gibi oyunlarda az kulanması normal ama FPS değerlerin evet dediğin gibi düşük bilgisayarın tüm performans ve sürücülerini kurmanı ayarlamanı öneririm çogunlukla AMD sorunu olan driverlar sıkıntı olur en kötü düzelmez ise BIOS FPS'e etki eden bir şey çok nedeni var daha detaylı değerler falan varsa paylaşır mısın?

Valorant işlemci tabanlı oyundur. Sağlam bilgisayar gerektiren oyunlarda bir sıkıntı yaşamıyorsan zaten normal, Valorant'ta her şeyi en düşüğe alınca kaç FPS alıyorsunuz?

Sağlam sistem isteyen oyunlar zaten kaynak tüketir. Eski veya dusuk sistem isteyen oyunlarda GPU kullanımı az olur. GPU kullanımını yükseltmek için grafikleri yükseltmek gerekiyor. Grafiği arttırmak ekran kartına düşürmek işlemciye yük bindirir.

Dostum arkadaşlarında belirttiği gibi Valorant işlemci tabanlı bir oyun benim RX550 bile oynadığımda %100 kullanıma çıkamıyor. Ekran kartına daha fazla yük binsin istiyorsan çözünürlüğü ve ayarları fulleyebilirsin, ek olarak grafik ayarlarından Riot Games>VALORANT>Live yolundaki Valorant uygulamasını ekleyip yüksek performans veri seçebilirsin.

Valorant çöpü ekran kartınından değil İşlemciden beslenir asıl. Bu yüzden tam kullanmaz ekran kartını. Kullanımı arttırmak isterseniz grafikleri yükseltebilirsiniz en fazla.

1660 Ti ve i3 10100f ile 250 fps civarı alıyorum. Sizin durumunuz normal değil.

Evet biliyorum ama işlemci kullanımı da az %30 civarı. Demek istediğim Valorant gibi oyunda patlamalar olduğu için 160'lardan bir saniyeliğine 135'e bile düşse drop giriyor ama 300'lerde drop girmiyor. Kısacası Max FPS almak istiyorum.

Tüm sistem parçaların stabil çalışıyor ise Windows içi yapabileceğin FPS artırma yöntemleri var işlemciyi tam performanslı kulanma ekran kartını vb bunları yapmanı öneriyorum ekran kartın güçlü yani bu tarz oyunda grafik yükseltmediğin sürece artmaz sen illa %90 kulanımın üstüne çıksın diyorsan DSR açıp 2K da falan oynayabilirsin sistem yapılandırmasından iş parçacıklarını güç ayarlarından da Max performansı ayarla Radeon ayarları da aynı şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…