Ekran kartı PCI-e girişini engelliyor

Atu

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayara ikinci bir M.2 SSD takmak istiyordum, o yüzden PCI-e girişine M.2 SSD takmayı sağlayan dönüştürücü arıyorum. Ama ekran kartım o girişleri görmeyi bile tamamen engelliyor. Yine de dönüştürücü takabilir miyim ve dediğim konu için dönüştürücü önerirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20240529_095917.jpg
    20240529_095917.jpg
    188,1 KB · Görüntüleme: 1.058
  • 20240529_100155.jpg
    20240529_100155.jpg
    134,6 KB · Görüntüleme: 478
  • 20240529_100158.jpg
    20240529_100158.jpg
    139,4 KB · Görüntüleme: 489
Bilgisayara ikinci bir M.2 SSD takmak istiyordum, o yüzden PCI-e girişine M.2 SSD takmayı sağlayan dönüştürücü arıyorum. Ama ekran kartım o girişleri görmeyi bile tamamen engelliyor. Yine de dönüştürücü takabilir miyim ve dediğim konu için dönüştürücü önerirseniz sevinirim.

Takılmaz hocam.

PCI-e 2.0 X1 girişlerine takmayı düşünüyorsanız hiç düşünmeyin SATA SSD alın. Orada alacağınız hızlar aşırı düşük. M.2 SSD'nin performansına göre daha iyi performans alırsınız SATA SSD ile. Oradaki girişlerin amacı NVMe SSD takmak değil.

Benim de aynı şekilde ve dönüştürücü +uzatma ile kullanıyorum. Hızı düşük oluyor tabi.(PCI girişi dik olan uzatmalar ekran kartını engelliyor.)

Ben M.2 uzatma kablosu alarak 100 liraya çözdüm sorunu M.2'yi dikey takacaksınız ekran kartının altından uzatma kablosu geçirerek.
5087 Pcı-e Express 1x Dişi Erkek Riser Yükseltici Uzatma Kablosu Fiyatları ve Özellikleri şimdi fiyat artmış tabii ben 90 dereceli aldım kablo eğilmesin diye. Bu arada ben Wi-Fi Bluetooth modül için kullanıyorum SSD performansı ne olur bilemem.

Ya aga bt olarak hangi gongayı kullanıyorsun. Ben tp-link nano aldım ama sürücü sıkıntısı çekiyorum, sürekli bağlantı donuyor veya takılıyor.

Z270 MSI Gaming Pro Carbon anakartımda takılı, 6 adet nvme ssd vardı. Gayette memnunum , pci express x16 slota takılı olanda vardı, pci-exp 1.0 slotlarada hız konusunda ben pek sıkıntı görmedim. Zaten önemli olan oyun yüklemelerindeydi. Yeni sistemimde 4 adet nvme slot mevcut, yüklemelerde birşey değişmedi diye bilirim. Bu arada external 1 TB Intel 660p nvme ssd de kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı