Ekran kartı RAM'i yükseltilebilir olabilir mi?

brknsng

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartları RAM'siz gelse ve RAM'lerini biz ihtiyacımız oldukça yükseltsek çok güzel olmaz mıydı? Bunun önündeki engel nedir arkadaşlar? Örneğin benim ekran kartım 2 GB RAM'e sahip ve bu yeterli değil, arttırabilsem çok güzel olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta kullandığımız sistem belleği ile ekran kartındaki VRAM birbirinden farklı yapıda. VRAM çok daha hızlı.
VRAM için modüler bir yapı olsaydı olabilirdi belki. Ama şu anki ekran kartları, üzerinde bulunan GPU'ların işleyebileceği kapasitedeki veriye yeterli gelecek şekilde VRAM barındırır. Yükseltme yapılsa da çoğu üründe bir işe yaramayacak.

Çoğu ekran kartının PCB'si kendine özgü olarak optimum şekilde dizayn edilmeye çalışılıyor. Bu şekilde modüler yapılar olursa hem maliyet artar hem de tasarım olarak işler biraz daha karışır ve tahminimce boyutlar da büyümeye başlar. Ayrıca ekran kartları bir nevi kapalı devre olarak satılıyor. Teknik olarak üzerindeki soğutucuyu çıkarırsak garanti dışı kalıyor zaten. Yapılacak küçük bir hatada da ekran kartı çöp olabilir. Ama bunlara gelene kadar asıl önemli olay birkaç istisna dışında zaten ekran kartı GPU'nun yetenekleri ile tam uyumlu olacak miktarda bellek ile birlikte yapılıyor. Yani R7 250 gibi bir kartın 6 GB belleği olsa ne işe yarar? Belki çeşitli programlarda bu işe yarayabilir ama çok kısıtlı bir alan. O işle uğraşan kişiler zaten daha üst seviye kartlar ile çalışıyorlar. Her türlü zaten maliyeti ve üretim sürecini negatif olarak etkileyecek bir durum olurdu. Ayrıca şu an piyasada bir sürü dengesiz sistem satılıyor ve bilinçsiz şekilde dengesiz ve saçma sistemler toplanıyor, böyle bir şey de olsaydı işler iyice saçma bir hal alırdı. Bunu kimse istemez.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…