Ekran kartı seçilirken neye bakılmalı?

1- Çözünürlük
2- İhtiyaç (Oyun, iş)
3- Öncelik (Ray tracing, kas gücü, driver)
4- Para

Bu soruların cevabına göre seçenekler belli olur.

Her şey bütçeye göre dostum bütçeni söylersen örnek vermeleri daha kolay olur.

Hocam kafayı yiyeceğim sanırım. satın almayacağım ki bilgilenmek amaçlı söylüyorum. Mesela işlemci'de belirli şeylere dikkat edersin, (GHz, çekirdek sayısı, nm gibi) ben de bu konuda ekran kartlarında neye dikkat edilmeli diyorum.

Parana ve işlemcinin gücüne göre seçilir hocam sen ne öğrenmeye çalışıyorsun anlamadım ki. Çok da kompleks bir iş değil hani.

Böyle bir şey yok yani ekran kartlarında?

Ray tracing kas gücü ve drive ne hocam? Bunlar dışında birşey yokmu?

Ray tracing = Işın izleme teknolojisi. Oyunlarda görselliğe güzel katkılar sağlıyor. Biraz araştırıp bakabilirsiniz.

Kas gücü = Teknolojiden bağımsız kartın direkt verebildiği fps.

Driver = Ekran kartı sürücüsü.

Daha ne olacak anlamadım Çok da kompleks bir olay değil.

Parana ve ihtiyaca göre seçiyorsun işte.

İşlemciye uyumlu, paranın yettiği en yukarısına kadar mı seçiyorsun? Hocam benim demek istediğim şuradaki yazdığım.

Kompleks değil dediğinize göre bu tür özellikleri yok, bütçen, yapacağın iş, işlemci uyumluluğu doğrultusunda seçiyorsun?

İşlemci kısmı ayrı o zaten olmazsa olmaz. Siz yukarıdakileri bir belirtirsiniz ona göre kart önerilir. İşlemci ile uyum dediğimiz ekran kartına yetip yetmemesi durumu.

Daha ne olsun işte her şey söylendi

İşlemci kısmı ayrı o zaten olmazsa olmaz. Siz yukarıdakileri bir belirtirsiniz ona göre kart önerilir. İşlemci ile uyum dediğimiz ekran kartına yetip yetmemesi durumu.

Daha ne olsun işte her şey söylendi

Yani, bir ekran kartını diğerinden ayırt edecek bir şey yok mu? (darboğaz mevzusu dışında)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…