Ekran kartı sıcak mı çalışsın yoksa soğuk çalışıp fanlar mı çok çalışsın?

Erenn23

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta anlatamadım fakat şunu demek istedim. Ekran kartım RTX 2060 ve bu kartlar biraz sıcak çalışmayı seviyorlar ekran kartı 75 dereceyken %40 50 civarlarında çalışıyor sıcak çalışıp fanlar düşük hızdamı olsun ya da fanlar hızlı çalışıp ekran kartı soguk mu olsun hangisinin ömrü daha fazla olur umarım anlatabilmişimdir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı soğuk durursa performansda azalma olabilir ama daha uzun ömürlü olur diye biliyorum.

kartım RTX 2060 ve bu kartlar biraz sıcak çalışmayı seviyorlar ekran kartı 75 dereceyken %40 50 civarlarında çalışıyor
%40 %50 ile çalışmaya başladığı için 75 derece oluyor olmasın?

Hani 75 derece olduğu için %40 %50 ile çalışmasının tam tersi? Lehim atma, termal macun sıkıntısı vs daha az olması lazım soğukken

Ekran kartı ne kadar soğuk olursa o kadar fazla dayanır. Aşırı yüksek sıcaklıklar ekran kartının ömrünü tüketir.

Fan hızını yaz dönemlerinde %70'lere kadar arttırabilirsiniz. Böylece en dengeli sıcaklık/ömür profilini sağlamış olursunuz.

Kart yüksek ısılarda çalışırsa kartın ömrü azalır. Fanlar yüksek devir hızında çalışırsa bu sefer fanların ömrü azalır. 75 derece bence çok yüksek bir değer değil. Zaten bu parçalar sanıldığı kadar dayanıksız değiller. Ömrü azalır filan diyoruz ama teknoloji biraz şans işidir. Hor kullanılan bir parça hiç bozulmayabilir. Tam tersi olarak çok iyi bakılan bir parça 1-2 yıl içinde bozulabilir. Bu hor kullanma durumu sadece bozulma ihtimalini arttırır ama kesin bozulur diyemeyiz veya iyi bakılan parçanın bozulma ihtimali hiç yok diyemeyiz. O kart için dediğin sıcaklık değerleri normal. İstiyorsan fan hızını biraz arttırıp sıcaklığı biraz düşürmüş olursun. Maksat için rahat etsin. Fan için %60-65 yeterli olacaktır.

Çok teşekkürler aradığım cevabı buldum <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…