Ekran Kartı Sıcaklığının 90 Dereceleri Bulması

272147

Hectopat
Yaklaşık bir hafta önce Donanın Arşivi V4 almıştım. Ancak MSİ Afterburner ile değerleri incelediğimde ekran kartının yük altında neredeyse 90 dereceye kadar ulaştığını gördüm. Sorularım şunlar:
Kasanın hava akışı mı kötü?
Ekran kartı ısınmaya müsait bir modelmiş doğru mu?
Üste 2 fan taksam sorun düzelir mi?
Düzelirse fan önerebilir misiniz?
Sistemi böyle kullanırsam ileri de ne tür problemler yaşarım?
(Kasanın cam kısmını çıkardığımda sıcaklık 80 derece falan oluyor ancak Bu da fazla değil mi? )
Sizinde aklınıza geliyorsa yapabileceğim başka bir şey yazarsanız sevinirim.
Ekran kartım: MSİ RX 580 8G Armor modeli
Teşekkürler şimdiden.

Geçici çözüm olarak MSI Afterburner'un fan ayarlama kısmı var x dereceye gelince %x hızında çalışsın diye onu kullanabilirsiniz.

Geçici çözüm olarak MSI Afterburner'un fan ayarlama kısmı var x dereceye gelince %x hızında çalışsın diye onu kullanabilirsiniz.
Dostum ekran kartını soğutabilmem için çok hızlı çalışması gerekiyor fanların.Bu seste çok rahatsız ediyor beni bu normalmidir bilmiyorum ilk defa masaüstü bilgisayarım oluyor.

Kasana CFM değeri (hava akışı) yüksek fanlar ekle. Akasa'nın Viper serisini kullanıyorum memnunum. Tüm fan slotlarım dolu. Bunun dışında ekran kartına undervolt yapabilirsin.

Kasana CFM değeri (hava akışı) yüksek fanlar ekle. Akasa'nın Viper serisini kullanıyorum memnunum. Tüm fan slotlarım dolu. Bunun dışında ekran kartına undervolt yapabilirsin.
Önerebileceğin fanlar var mı acaba link atabilir misin?

Bildiğim kadarıyla o kasanın hava akışı kötü ön veya tarafında hava alacak delikleri pek yok sağında var ama oradan da az alıyor. Gerçekten hava almıyorsa fanlarla doldursanız bile havayı çekemeyeceğinden faydası pek olmayacaktır.

Yani sorun kasada ekran kartında değil?

Yani sorun kasada ekran kartında değil?
Ekran kartın soğutması da maalesef biraz kötü maalesef ancak 90 gibi değerlere ulaşmasında kasanın hava akışının olmamasının da payı var. Çoğu bu kart ile 80'i geçse de 90'a ulaşanı görmemiştim o açıdan söylüyorum.
Sıcaklık biraz düşer ancak fazla değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…