Ekran kartı slotuna tam oturmuyor

Canon

Kilopat
Daha fazla  
Sıkıntım bu tam oturmadığı için arada ekran yeşil oluyor. Bu sorun ekran kartına zarar verir mi?

Sistemim:
  • ASRock Fatal1ty B250 Gaming K4
  • Sapphire nitro+Rx580 4GB OC
  • Dark R20
  • Corsair 2400 MHz (2x4GB)
  • Frisby FOEM 600W
  • Intel Pentium G4400

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının düzgün bir şekilde takılması gerekiyor. Nasıl bir tam oturmama durumu var ki şu an? Ayrıca o güç kaynağı da bana göre bu sistem için çok sağlıklı değil. Hataların nedeni güç kaynağı da olabilir.

Evet zarar verme ihtimali var. PCIe girişi standarttır kesinlikle oturması lazım tırnağı açıyorsunuz değil mi?
Olayı uzun uzun yazınca cevap alamadığım için detaya inmedim fakat şöyle az önce ekran kartını çıkartıp tekrar taktım ve vidaları tüm gücümle iyice sıktım bir şey değişti mi bilemem onu zaman gösterecek. Bir ara ekran yeşil oldu ve art arda oldu kasaya çok yavaşça vurdum ve her vurduğumda ekran yeşil oluyordu ben buradan yola çıkarak bu sonuca vardım ve slota tam oturmamasından şüpheleniyorum. O vurdukça yeşil ekran olma sorununun sonunda yeşil ekranda sesler donnuk bir şekilde kaldı bilgisayar hemen kapadım bilgisayarı.
Tırnak oturuyor ama bu yeşil ekran olma sorununu buna bağlıyorum yoksa kesin bir sonuç yok ortada kesin oturmuyor dememin sebebi yeşil ekran olayı kasaya vurdukça ekranın yeşil olması. Evet güç kaynağım rezalet aldığım zaman bilgisayardan pek anlamıyordum standart bir kullanıcı bilgisi vardı yani peki güç kaynağından Windows mavi ekran verebilir mi ? Bu hatayı da alıyorum da. Bu sisteme güç kaynağı önerebilirsin.

Bu olayın kasayla ve ya anakart ile alakası yoktur değil mi yani oturmama sorununun belki alan yetmiyordur falan ?

Ekran kartının oturmaması gibi bir olay yok. Buyuk ihtimalle takamadın, anakart vidalarını da cok sıkma. Fotograf atarsan detaylı bakabiliriz.
Yeşil ekranın fotoğrafı mümkün değil nadiren oluyor ama kasanın içini soruyorsan atabilirim. Daha nasıl takabilirim mandalı açıyorum slotuna oturtuyorum mandaldan sen geldiğinde oturmuş oluyor böyle değil mi ?
O vidaları aşırı şekilde sıkmayın. Ekran kartını kastırarak slota ve ekran kartına zarar verebilir. Uygun sıkılıkta olsun yeter.
Slotu demir bir şey olabilir mi ?

Psu arızalıda olabilir. Güç kablolarını iyice taktığından emin ol.
Ekran kartı harici bir güç istiyor o kabloları takmazsam çalışabilir mi ? PSU değiştireceğim kafam çok karışık mavi ekran hatasıda alıyorum ve sanırım HDD kaynaklı bu sorun PSU'dan olabilir mi ?
Evet çentik dediğine ben mandal dedim aynen aynısını yapıyorum. Olay kesin PSU ile alakalıysa değiştiririm ama bana PSU önermeniz lazım 300 tl civarlarında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…