Ekran kartının düzgün bir şekilde takılması gerekiyor. Nasıl bir tam oturmama durumu var ki şu an? Ayrıca o güç kaynağı da bana göre bu sistem için çok sağlıklı değil. Hataların nedeni güç kaynağı da olabilir.
Olayı uzun uzun yazınca cevap alamadığım için detaya inmedim fakat şöyle az önce ekran kartını çıkartıp tekrar taktım ve vidaları tüm gücümle iyice sıktım bir şey değişti mi bilemem onu zaman gösterecek. Bir ara ekran yeşil oldu ve art arda oldu kasaya çok yavaşça vurdum ve her vurduğumda ekran yeşil oluyordu ben buradan yola çıkarak bu sonuca vardım ve slota tam oturmamasından şüpheleniyorum. O vurdukça yeşil ekran olma sorununun sonunda yeşil ekranda sesler donnuk bir şekilde kaldı bilgisayar hemen kapadım bilgisayarı.
Ekran kartının düzgün bir şekilde takılması gerekiyor. Nasıl bir tam oturmama durumu var ki şu an? Ayrıca o güç kaynağı da bana göre bu sistem için çok sağlıklı değil. Hataların nedeni güç kaynağı da olabilir.
Tırnak oturuyor ama bu yeşil ekran olma sorununu buna bağlıyorum yoksa kesin bir sonuç yok ortada kesin oturmuyor dememin sebebi yeşil ekran olayı kasaya vurdukça ekranın yeşil olması. Evet güç kaynağım rezalet aldığım zaman bilgisayardan pek anlamıyordum standart bir kullanıcı bilgisi vardı yani peki güç kaynağından Windows mavi ekran verebilir mi ? Bu hatayı da alıyorum da. Bu sisteme güç kaynağı önerebilirsin.
Bu olayın kasayla ve ya anakart ile alakası yoktur değil mi yani oturmama sorununun belki alan yetmiyordur falan ?
Yeşil ekranın fotoğrafı mümkün değil nadiren oluyor ama kasanın içini soruyorsan atabilirim. Daha nasıl takabilirim mandalı açıyorum slotuna oturtuyorum mandaldan sen geldiğinde oturmuş oluyor böyle değil mi ?
Çentiği açıp düz bir şekilde tak. Ekran kartının sol tarafını kasayla montajla. Sonra çentiği kapat. Bilgisayarı farklı bir PSU ile denemen gerek. Güç bağlantıları doğru yaptığına da emin ol.
Ekran kartı harici bir güç istiyor o kabloları takmazsam çalışabilir mi ? PSU değiştireceğim kafam çok karışık mavi ekran hatasıda alıyorum ve sanırım HDD kaynaklı bu sorun PSU'dan olabilir mi ?
Çentiği açıp düz bir şekilde tak. Ekran kartının sol tarafını kasayla montajla. Sonra çentiği kapat. Bilgisayarı farklı bir PSU ile denemen gerek. Güç bağlantıları doğru yaptığına da emin ol.
Evet çentik dediğine ben mandal dedim aynen aynısını yapıyorum. Olay kesin PSU ile alakalıysa değiştiririm ama bana PSU önermeniz lazım 300 tl civarlarında.