Çözüldü Ekran Kartı Sökülemiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar, bugün PC'yi açtım, BIOS ekranına kadar geldi. Kaydetmeden çıktım, sonra ekran gitti ve sinyal yok dedi. RAM'leri söktüm fakat tam oturtamamışım, 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyordu. RAM'leri çıkarıp düzgün bir şekilde taktıktan sonra hala görüntü gelmiyordu. Sağlam harddiskle denedim, yine görüntü gelmedi. Anakartta olabilir mi diye düşündüm fakat anakartın üstündeki ışık yeşil yanıyor. Sanırım anakartta da sıkıntı yok. Bir tek ekran kartını denetlemedik fakat ekran kartını da sökemiyorum. Ne yapsam ne etsem sökemedim, fazla zorlayıp kırmak istemiyorum. Fotoğrafını alta ekledim. Şimdiden teşekkürler.

0A11200E-42A2-4BF3-B73F-2E01CC994F07.jpeg

Çözüm
Vidaları söktüm başka vida göremedim.

Hocam zaten onu çekiyorum fakat yinede çıkmıyor.

Çentik nerde hocam tam olarak attığım fotoğrafın içinde bir yerde ise işaretleyerek gösterir misiniz?
Taktığınız ekran kartının DVİ veya Analog girişi için koyulan vida somunu, kasanızın sacına temas ediyordur. Öncelikle kasanın arkasına eğilin ve kasanın arka kısmındaki sacı hafifçe eğerek ekran kartının kasanın arkasında kalan kısmını çıkartın. Daha sonrasında mandalı hafifçe yukarı doğru çekin ve ekran kartının arkasını çıkartın. Somunlar kasanın arkasından çıktıktan sonra çıkacaktır. :)
Arkadaşlar, bugün PC'yi açtım, BIOS ekranına kadar geldi. Kaydetmeden çıktım, sonra ekran gitti ve sinyal yok dedi. RAM'leri söktüm fakat tam oturtamamışım, 1 uzun 2 kısa bip sesi geliyordu. RAM'leri çıkarıp düzgün bir şekilde taktıktan sonra hala görüntü gelmiyordu. Sağlam harddiskle denedim, yine görüntü gelmedi. Anakartta olabilir mi diye düşündüm fakat anakartın üstündeki ışık yeşil yanıyor. Sanırım anakartta da sıkıntı yok. Bir tek ekran kartını denetlemedik fakat ekran kartını da sökemiyorum. Ne yapsam ne etsem sökemedim, fazla zorlayıp kırmak istemiyorum. Fotoğrafını alta ekledim. Şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 810833

En sağ tarafında çentik, klips gibi bir şey var onu çektiniz mi?

Kapakçığı yukarı çekmeniz lazım. Fazla zorlama, kırılır.
Doğru kelime kapakçık.

Evet altındaki o kısmı aşağı doğru çekmeniz lazım.
Yanlışınız var hocam. Asus P5 serisi anakartlarda yukarı doğru çekiliyor. :)

Dosya Ekleri

• 0A11200E-42A2-4BF3-B73F-2E01CC994F07.jpeg
    0A11200E-42A2-4BF3-B73F-2E01CC994F07.jpeg
    90,2 KB · Görüntüleme: 57
Kasaya bağlı vidası vardır onu sökün.
Kapakçığı yukarı çekmeniz lazım. Fazla zorlama, kırılır.

Yanlışınız var hocam. Asus P5 serisi anakartlarda yukarı doğru çekiliyor. :)
En sağ tarafında çentik, klips gibi bir şey var onu çektiniz mi?
Çentik nerde hocam tam olarak attığım fotoğrafın içinde bir yerde ise işaretleyerek gösterir misiniz?

Taktığınız ekran kartının DVİ veya Analog girişi için koyulan vida somunu, kasanızın sacına temas ediyordur. Öncelikle kasanın arkasına eğilin ve kasanın arka kısmındaki sacı hafifçe eğerek ekran kartının kasanın arkasında kalan kısmını çıkartın. Daha sonrasında mandalı hafifçe yukarı doğru çekin ve ekran kartının arkasını çıkartın. Somunlar kasanın arkasından çıktıktan sonra çıkacaktır. :)

Çözüm
Teşekkür ederim yarın deneyeceğim yapamazsam eğer başınızı ağrıtacağım yine kusura bakmayın.
Hocam yatmadan önce son kez deniyim dedim oldu. :D Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı