Ekran kartı statik elektrik alıp bozuldu

Vaazs

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Döviz
1 GB ekran kartı aldım taktım çalışıyor sıkıntı yok, ısındığını fark ettim ve termal macun yenilemek için soğutma bloğunu vidaları sökerek açtım ve tekrar takarak anakart montajını yaptım sonra ne göreyim? Görüntü gelmiyor. 2 saat uğraştım her türlü taktım çıkardım, fişi çekip start tuşuna basılıp tuttum gibi sinirden riske girip topraklı prizin toprak kısmını parmakladım yine fayda etmedi. Ya arkadaş bu nasıl bir şeydir ya, ben o kadar anakarta çıplak elle dokundum bir şey olmadı. 2 tane ekran kartına dokundum diye ikisi de bozuldu. Statik elektrik nasıl boşaltılır acil yardım bekliyorum. Baktım fayda yok gittim bahçeye toprağın üstüne attım. Konsol aldım bu PC saçmalığından kurtuluyorum. Satacağım için son dokunuşları yapıyordum böyle bir sıkıntı çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC'ye bağlayıp açma kapama düğmesine art arda bir kaç kere basın sonra 10 saniye civarı basılı tutun. Bunu yaparken bilgisayar güce bağlı olmasın.

PC'ye bağlayıp açma kapama düğmesine art arda bir kaç kere basın sonra 10 saniye civarı basılı tutun. Bunu yaparken bilgisayar güce bağlı olmasın.
Denedim faydası yok, evde ameliyat yada plastik eldiven olmadığı için mecburen çıplak elle taktım. Eski kartlar çok hassas, öyle yapmışlar ki bozulsun tekrar alınsın diye. Gidip gömdüğüm yerden çıkarıp :D getirip takacağım şimdi bakalım ne olacak.

:D Şöyle üzücü bir durumu bile komik hale getirebiliyorsunuz. Helal vallaha :D Aslında tüm eski kartlar da dandik olmuyor. Şuana kadar hiç ekran kartını eldivenle tuttuğumu hatırlamıyorum. Galiba ben şanslıymışım. Lastik eldiven ekran kartımdan pahalı olduğu için lastik eldiven kullanma gereği duymuyorum.

AMD ekran kartları hemen bozuluyor. Nvidia'da sorun çıkmıyor. AMD evime sokmam artık. Ne yaptıysam nafile hiçbir faydası yok. Kendi kendine kısa devre yapıyor böyle saçma şey olamaz. Elimi de yüne vurup daldırmadım, metale de dokundum yani öyle çarpacak bir statikte çok nadirin nadiri olur.

AMD ekran kartları hemen bozuluyor. NVIDIA'da sorun çıkmıyor. AMD evime sokmam artık. Ne yaptıysam nafile hiçbir faydası yok. Kendi kendine kısa devre yapıyor böyle saçma şey olamaz. Elimi de yüne vurup daldırmadım, metale de dokundum yani öyle çarpacak bir statikte çok nadirin nadiri olur.

Haklısın, fakat seninde üstüne iş düşüyor, bende çıplak elle yapıyorum böyle işleri fakat bilgisayarı kapattıktan ve parçalar iyice soğuduktan sonra yapıyorum, sanada öneririm bundan sonra dikkat edersiniz :D

Haklısın, fakat seninde üstüne iş düşüyor, bende çıplak elle yapıyorum böyle işleri fakat bilgisayarı kapattıktan ve parçalar iyice soğuduktan sonra yapıyorum, sanada öneririm bundan sonra dikkat edersiniz :D
AMD kullanmayacağım için bundan sonra sorun yaşayacağını sanmıyorum ayak üstü bu hafta iyi kilitlendi bana. Monitörü çizdim, ekran kartı bozuldu. Laptop dışında PC sokmam eve artık. :) Onu bile satacağım. Telefon ve Xbox Series S fazlasıyla yeterli artık. PC ve PC parçaları görmek istemiyorum. Kaliteli parçaları da almak için zengin çocuğu olmak lazım ona da gerek yok. AMD kendisi kopya üretim, malları da 5 para etmez.

Denedim faydası yok, evde ameliyat ya da plastik eldiven olmadığı için mecburen çıplak elle taktım. Eski kartlar çok hassas, öyle yapmışlar ki bozulsun tekrar alınsın diye. Gidip gömdüğüm yerden çıkarıp :D getirip takacağım şimdi bakalım ne olacak.

Bende yaşadım ekran kartı 4 saat ugrastım uzay montaj bile denedim hatta şu an çözdüm eğer yardımcı olacaksa yaptığımı açıklıyım ekran kartını üzerindeki statik elektiriği alsın diye bir duvara koydum sonra anakartın ekran kartı soketini temizledim sonra BIOS pilini çıkarıp bütün girişlerini cıkardım ve güç düymesine 15 saniye bastım sonra ekran kartını takınca ekrana görüntü gelmeye başladı inşallah bu yöntemle çözüme kavusursunuz olduysa ne mutlu bana tabi bu konu 1 yıllık eğer başkaları yaşarsa diye yazıyorum iyi günler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı