Ekran kartı stok sorunu çözülür mü?

Ali Yüksel

Hectopat
Merhabalar, yıllarca sistem toplamayı bekledim parayı denkleştiremediğim için alamadım. Şimdi ise parayı denkleştirdim fakat piyasanın durumu ortada. 6K ortalamasında bir sistem toplayacağım fakat bugün sabah baktığım 1650'li hazır sistem az önce bitmiş. Ülkede resmen ekran kartı yok. Ne zamana düzelir bu durumlar, bizde iyi bir sistem alıp oyunları ne zaman oynayabileceğiz veya daha iyisi ne zaman güler yüzümüz? :)

Merhabalar, yıllarca sistem toplamayı bekledim parayı denkleştiremediğim için alamadım. Şimdi ise parayı denkleştirdim fakat piyasanın durumu ortada. 6K ortalamasında bir sistem toplayacağım fakat bugün sabah baktığım 1650'li hazır sistem az önce bitmiş. Ülkede resmen ekran kartı yok. Ne zamana düzelir bu durumlar, bizde iyi bir sistem alıp oyunları ne zaman oynayabileceğiz veya daha iyisi ne zaman güler yüzümüz? :)
Tahminimce 2022 başları en iyi ihtimalle oda.

Madencilik çakılırsa ortalık ekran kartı çöplüğüne döner. Bende 10400F işlemciyle 16 gb ramle GTX 1050 kullanıyorum :D

Yaklaşık bundan 3-4 yıl önce aynı sorun ile karşılaşmıştık. Mining olayı büyük bir şekilde patlamıştı sıfırı 800-900 TL olan GTX 1060 3 GB modelleri 1700-2000 TL gibi bir fiyattan satılmaya başlamıştı. O sorun 2 yıl sonra tam düzeldi derken yeniden mining olayı çıktı. Burada kimse bunun ne zaman biteceğini bilemez. Ben sadece önceki yaşanan olaya bakarak 2022 yılının ortalarından önce düzeleceğini zannetmiyorum.

Öncelikle sorun Türkiye'yi değil dünyayı kapsıyor, ETH 1 haftada yarı yarıya düşüş yaşadı, ve sanıyorsam Temmuz'da ETH 2.0 güncellemesi ile ETH kazımı ekran kartları ile yapılmayacak veya kazım zorluğu artacak gelirler azalacak, zaten herkes kesesini doldurmuş durumda veya amorti etmiş durumda. Yerine altcoin gelirse ETH kadar kazançlı olacağını düşünmüyorum, düzelecek gibi, fiyatlar dünyada düzelebilir fakat ben Türkiye'de aynısı olacağını düşünmüyorum. Yükselen bir fiyatın Türkiye'de ben hiç düştüğünü görmedim 24 yaşındayım ve görmeyeceğim de. Yani uzun lafın kısası bence yüzünüz gülmeyecek.

Öncelikle şu konuya bir açıklık getirelim.

Değil Dünyada olan bir durum. 2018'de de buna benzer bir durum yaşanmıştı ve insanlar anca 2019 başında düzgün fiyatlara ekran kartı sahibi olabilmişti. Tahmin etmek çok zor, ekonomist değilim. Ekonomistler için de çok zordur eminim.

İki ihtimal var. Eninde sonunda düzelecek.

Veya kıyamet kopacak, ekran kartı göremeyeceğiz.

Kanka bence alma ben GTX 1660 Super'li bir PC'yi 16 GB RAM falan her şey dehil 6 kya bulmuştum alıcağımda ether 30 bin oldu.

Miningden daha çok stoklarla alakalı. Stok sorunu çözülüp ekran kartı üretilirse ülkeye giriş olduğu an istedikleri kadar mining yapsınlar dibe vurur fiyat. Bundan öncede bitcoin vardı ama ekran kartı çok olduğu İçin sorun çıkmıyordu

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı