Ekran kartı sürücüsü güncellemek

emreakgul

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba sıkıntı şuduruki ben sistemdeki GPU driver ı silip en güncel NVIDIA driver i yüklediğimde oyunlarda çökme yaşıyorum. Sanırsam bu sorun Windows Update'deki en güncel GPU driver sürümünün daha eski olması. İnternetten en günceli indirdiğim zaman sanırım Windows Update'nin sisteminde en güncel versiyon kayıtlı olmadığı için driver yüklü değil gibi davranıp tekrar NVIDIA GPU driver indiriyor ve elde oluyor 2 NVIDIA driver. Bundan dolayı da oyunlar çöküyor. İnternetten en güncel indirmeyip Windows Update'den inen driver ı kullanınca çökme yaşamıyorum. Ben bu driver ı nasıl güncel sürüme yükseltirim?

Sistem özellikleri.
Sharkoon 650W 80+ V2 PSU.
Ryzen 5 3600.
RTX 3060 Ti Aorus Master.
GeIL 2x8 GB 3600MHz CL 18 RAM.
500GB M.2 SSD.
1TB HDD Barracuda 7200RPM.
Windows 10 Home.

Görev yöneticisini açıp oradan hizmetler kısmına girin. Sol alttan hizmetleri aç bölümüne tıklayın. W tuşuna basıp Windows Update bulun ve sağ tıklayıp özellikler kısmından başlangıç türünü devre dışı yapın sonrasında DDU programını indirip driverinizi kaldırıp yeniden başlattıktan sonra güncel driveri kurun. Sorun ortadan kalkmış olur.

Hocam, DDU ile kaldırıp tekrar yükleyip deneyin. Eksik olan Windows güncellemisi varsa yapın.

Görev yöneticisini açıp oradan hizmetler kısmına girin. Sol alttan hizmetleri aç bölümüne tıklayın. W tuşuna basıp Windows Update bulun ve sağ tıklayıp özellikler kısmından başlangıç türünü devre dışı yapın sonrasında DDU programını indirip driverinizi kaldırıp yeniden başlattıktan sonra güncel driveri kurun. Sorun ortadan kalkmış olur.

Merhaba dediğinizi yaptım oyuna girer girmez olamaz ekran kartı sürücüsü çöktü diye mesaj geldi

Son düzenleme:
Hocam sürücü ile alakalı bir problem olmuş olabilir mi acaba? Olmadı bir eski driver kurup deneyin böyle bir problem ile karşılaşmazsanız bir sonraki güncellemeyi bekleyin derim.

Hocam sürücü ile alakalı bir problem olmuş olabilir mi acaba? Olmadı bir eski driver kurup deneyin böyle bir problem ile karşılaşmazsanız bir sonraki güncellemeyi bekleyin derim.

Eski sürümdede çöküyor yeni sürümdede çöküyor ama eski sürümde çökmesi için daha çok zaman geçiyor.

1 aydır çöke çöke oynamaya çalışıyorum bir çözümde bulamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı