Ekran Kartı Takarken Yanar mı?

Korkma, kendin yap. Paranı çöp edecek kişi bilgisayarcının tam kendisidir. PC kapalıyken PSU'nun şartelini kapat. Topraklı prizin tırnağına dokunduktan sonra go.
Peki vücuttaki elektriğin boşaltıldığından nasıl emin olabilirim hocam? Ve örnek veriyorum takarken büyük bir hata yaptıysam fakat vücudumda herhangi bir elektrik yoksa ekran kartına herhangi birşey olur mu hocam çok soru soruyorum kusura bakmayın ama gerçekten endişeliyim çünkü ilk defa bu kadar değerli bir ekran kartına sahibim, zarar görsün istemem.

Bütün pinler temas etmeyecek şekilde takarsan yanabilir veya bilgisayar açıkken takarsan falan

endişeliyim çünkü ilk defa bu kadar değerli bir ekran kartına sahibim, zarar görsün istemem.
Güle güle kullanın hocam bu duyguyu yaklaşık 1 ay önce de ben yaşadım . Çok endişe etmenize gerek yok, arkadaşların dediği gibi topraklama yapın ve ayağınızla bastığınız yerin halı, terlik vs. olmamasına dikkat edin. Kasayı fişten çıkartın ve PSU'nun şartelini kapatın. Sonra kasadaki bilgisayar açma tuşuna birkaç kere basın. Ekran kartına takmadan önce güç kablolarını bağlamayın, bu işlemi taktıktan sonra yapın. Ekran kartını takarken anakart slotundaki kilidi açmayı unutmayın. Onu açmadan takamazsınız ve boşuna zorlamış olursunuz. YouTube'da videolarını izleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim hocam ama SSD işletim sistemi olmadan geldiği için yeni sistemdeki ssdnin yanına eski sistemdeki HDDyi takacağım ki ben hdd takmaktan hiç anlamam. O yüzden bilgisayarcıya gitmek en doğrusu olacaktır. Çok teşekkür ediyorum değerli yorumunuz için.

Bilgisayarcıya gitmek genelde en yanlış olan şey oluyor ama siz bilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…