Ekran kartı termal macun değiştirilirse ne gibi bir faydası olur?

Wanheda411

Hectopat
Ekran kartını yaklaşık 2 yıl önce aldım ve hiç termal macununu değiştirmedim. Aslına bakarsanız ekran kartının termal macunu olduğu yeni öğreniyorum. Acaba değiştirsem ne gibi bir faydası olur? Bir de R7 250 ekran kartına sahibim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ısınma problemleri ortadan kalkar. Performans konusunda ekran kartı çok fazla ısındığı zaman performansı düşüyor termal macun değişimi yapılırsa ekran kartı yüksek sıcaklıklara çıkmayacağı için performansı çok daha iyi olur.

Oynadığınız oyunlara bağlı. Örneğin Minecraft'da RTX modunu açarsanız ekran kartınızı ağlatabilirsiniz. Çok ısınmıyorsa değiştirmeyin. Ben Laptop'u aldıktan 4 sene sonra termal macunu değiştirmiştim.

Yük altındaki değerlere bakmanız gerekiyor. Ağır bir oyunda kart %100 kullanılırken kaç dereceyi görüyor bir bakın. 80'i görmüyorsa hiç bulaşmayın macun işine.

ağır bir oyun oynamıyorum hiç yani ellemiyeyim lol cs pubg gibi oyunlar oynuyorum zaten ekran kartını fazlada çok zorlamak istemiyorum ve internetim de sıkıntı olduğu için sıkıntı olmıcaktır

Ben 8 yıl sonra termal macun diye bir şey olduğunu öğrendim bakır boruya bağlı demir kısımdan kazıya kazıya temizlemiştim . Doğru sürmek 3 günümü aldı ilk denemede ne beceriksizmişim.

Eğer aşırı ısınma problemi varsa o ortadan kalkar. Fakat ekran kartının termal macununu yenilemek işlemci kadar kolay değil. Teknik bilginiz yoksa bir bilgisayarcıya götürün o temizleyip size geri versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…