Ekran kartı termal macunu değiştirme fırsatımız yoksa fan ile ısı engellenebilir mi?

FT32566

Hectopat
Ekran kartının termal macununu değiştiremediğimiz veya değiştirmediğimiz bir durum var diyelim kasanın bütün fan yuvalarına fan takarak bu ısıyı engelleme şansımız var mı? Yükte 70 civarına kadar düşürse yeter.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının termal macununu değiştiremediğimiz veya değiştirmediğimiz bir durum var diyelim kasanın bütün fan yuvalarına fan takarak bu ısıyı engelleme şansımız var mı? Yükte 70 civarına kadar düşürse yeter.

Takacağınız fanlar kasa içi hava akışını bozarsa daha da yükselebilir.
Şu anda kaç alıyorsunuz ısıyı?

Şu an 70 civarı bir problem yok şuanlk ileriki durumlar için sordum :d

70 civarı yük altında ise gayet serin.
İleriki zamanlarda dediğim gibi hava akışını bozacak bir fan kurulumu yaparsanız daha da artabilir.
İyi bir fan kurulumu yaparsanız bir iki derece fark eder çok fark etmez.

Termal iletkenlik aşırı derecede düşerse soğutma bloğunu aşır soğutsan bile macun ısı transferi yapamadığı için çok bir etkisi olmaz.

1 sene sonra değişmesi gerekiyor. Ama termal macun markasına göre değişir ne zaman süreceğniz.

Termal macunların marka model ve kalitesine göre 8 yıla kadar ömrü olan modeller mevcut, ki burada macunun maruz kaldığı çalışma sıcaklık koşulu da bir etken. Arabaların iklimlendirme kontrol ünitelerinde de pasif soğutucular ve termal macun bulunuyor, kimse 6 ayda bir arabanın ön panelinin yarısını söküp macun yenilemiyor.

Termal iletkenlik aşırı derecede düşerse soğutma bloğunu aşır soğutsan bile macun ısı transferi yapamadığı için çok bir etkisi olmaz.

Termal macunların marka model ve kalitesine göre 8 yıla kadar ömrü olan modeller mevcut, ki burada macunun maruz kaldığı çalışma sıcaklık koşulu da bir etken. Arabaların iklimlendirme kontrol ünitelerinde de pasif soğutucular ve termal macun bulunuyor, kimse 6 ayda bir arabanın ön panelinin yarısını söküp macun yenilemiyor.

Eski sistemimde kartı 6 ayda bir temizliyordum tozunu falan alırken macunuda yeniliyordum.
Ve ısı değişimi 5 6 derece düşüyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı