Ekran kartı ve işlemci değişimi sonrası format atılmalı mı?

SobaBorusu28

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu an AMD XFX 5600XT ve Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Yeni parça olarak 4060 Ti ve Ryzen 7 5700X satın aldım parçaların montajını yaptıktan sonra format atmam gerekir mi yoksa kullanmaya devam etmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar şu an AMD XFX 5600XT ve Ryzen 5 3600 kullanıyorum. Yeni parça olarak 4060 Ti ve Ryzen 7 5700X satın aldım parçaların montajını yaptıktan sonra format atmam gerekir mi yoksa kullanmaya devam etmeli miyim?

Ekran kartı çok etken değil fakat konu işlemci olunca sistem tazelemekte fayda var

Format şart değil ekran kartının sürücüsünün güncelliğini kontrol etmeniz yeterli.

Tam tersi olur 🙂 işlemciyi BIOS tanır ekran kartının sürücüsünü yenilemek gerekir. Format gerekli değil ama yapılırsa registerdeki kalıntılar temizlenir.

Evet ekran kartı sürücüsü temizlenebilir fakat işlemci sürücülerini ve dosyalarını temizleyemezsin. İşte bu yüzden temiz kurulum lazım dedim işlemci değişince sistem bir şaşırıyor fakat ekran kartı dilediğin gibi yenisini tak çıkar sök silersin sürücüsünü yoluna devam edersin

Evet ekran kartı sürücüsü temizlenebilir fakat işlemci sürücülerini ve dosyalarını temizleyemezsin. İşte bu yüzden temiz kurulum lazım dedim işlemci değişince sistem bir şaşırıyor fakat ekran kartı dilediğin gibi yenisini tak çıkar sök silersin sürücüsünü yoluna devam edersin
İşlemci sürücüsü diye birşey yok işlemci değiştiğinde bios görür kendisi optimize eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı