Ekran kartı ve işlemci için termal macun önerisi

86 derece yüksek ancak kritik bir sıcaklık değil. Furmark ta gerçekçi olmayan sentetik bir test. Gerçek oyunlarda bu kadar ısınmaz alsa. Dediğimi tekrarlıyorum, yüzeysel toz temizliğini yap, kasanın iyi hava aldığından emin ol yine de sıcaklıklar 80'in altına düşmüyorsa o zaman termal macun ve pedleri değiştirmeyi düşünürsün.
Teşekkürler. Konuyla alakasız ama dün yine Prime95 üzerinden blend modunda 20dk'lık bir test yapmıştım. 95 derece çıktı. Bu değer biraz korkuttu ama. En son 1.5 yıl önce termal macun değiştirdim dediğim gibi. Modeli AMD Ryzen 5 3600.

Teşekkürler. Konuyla alakasız ama dün yine Prime95 üzerinden blend modunda 20Dk'lık bir test yapmıştım. 95 derece çıktı. Bu değer biraz korkuttu ama. En son 1.5 yıl önce termal macun değiştirdim dediğim gibi. Modeli AMD Ryzen 5 3600.

Bu arada bu tarz testler tavsiye etmem günlük oynadığınızı oyunları oynarken ki sıcaklıkları baz alın.

Stok fan ile kullanıyorsanız bakımsız ve kirli kalan bir sistem 95 dereceye kolaylıkla çıkabilir. İşlemci hız da kısıyordur muhtemelen çok ısındığından dolayı. İşlemci termal macununu değiştirip soğutucu bloğu güzelce temizlemeniz iyi olur. Model olarak arkadaşların önerdiği modeller güzel. Atctic MX-4 termal macun alabilirsiniz macun olarak ta.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı