Bilgisayarımı aldığımdan beri performansından memnun olduğum için hiç performans testine sokmadım ama şu an sıkıldım ve yapmak istiyorum. Ekran kartı için FurMark indirdim, işlemci için hangi programı indireyim?
Bir de bu testleri hangi ayarlarda yapmam lazım bilmiyorum, bilenler kısaca anlatırsa sevinirim
Ben de RX580 kullanıyorum 1360Mhz hızda 4600 alıyor. 1380Mhz hızda ve Memory Timing Level 2’de 4997 alıyor. 5000 diyelim biz ona. Gayet normal ve iyi değerler yani sizinkiler de. 4200-5000 arası alması idealdir.
Edit: Tabii ki Stok ve OC’li kartlar için idealdir. Underclock yapılmış kartlar daha az alacaktır.
Ben de RX580 kullanıyorum 1360Mhz hızda 4600 alıyor. 1380Mhz hızda ve Memory Timing Level 2’de 4997 alıyor. 5000 diyelim biz ona. Gayet normal ve iyi değerler yani sizinkiler de. 4200-5000 arası alması idealdir.
Edit: Tabii ki Stok ve OC’li kartlar için idealdir. Underclock yapılmış kartlar daha az alacaktır.
Peki neden düşük frekans değeri alıyorum? %100 kullanmasına rağmen ekran kartını, 1300 Mhz çekirdek hızı 2000 Mhz de bellek hızı alıyorum.
Normalde 1545 Mhz çekirdek hızı, 8000 Mhz'ye kadar da bellek hızı olması lazım???
Peki neden düşük frekans değeri alıyorum? %100 kullanmasına rağmen ekran kartını, 1300 Mhz çekirdek hızı 2000 Mhz de bellek hızı alıyorum.
Normalde 1545 Mhz çekirdek hızı, 8000 Mhz'ye kadar da bellek hızı olması lazım???
FurMark testinde 4X MSAA veya Extreme Burn seçeneğini işaretlerseniz tam performans çalışacaktır ancak daha düşük FPS alacaktır. O dediğim seçenekleri açmayınca kart tam performans çalışmıyor. Normal her zaman çalıştırdığınız modda da tam performans çalışmasını isterseniz Radeon Ayarları veya Farklı bir Tune programı ile Ekran Kartı'nın Power Limit ve Minimum Speed Limit'ini kaldırmanız gerek. Radeon Ayarları'ndan şu şekilde yapabilirsiniz.
Edit: Fark ettiğim kadarı ile FurMark'ta Ekran kartı ne kadar yüksek FPS alıyorsa o kadar çok ısınıyor. En Extreme koşullarda FurMark testi yaptığımda maksimum 69 Dereceyi gördüm(Özel Fan Ayarlarıyla). Ancak Basic ayarlarda yaptığımda ise 80'e yaklaştığını gördüm.