Ekran kartı ve işlemci neden bu kadar yavaş?

Okay many

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar efenim, CPU stabil hep 0,54 GHz'lerde çalışıyorr normalde 4.1e kadar rahatlıkla çıkabilmesi lazım bunun sebebi nedendir? Ve ekran kartında fanları dönmüyor ve %1 hep çalışmıyor neredeyse.

Aşağıdaki resime bakabilirsiniz.

İslemcim: AMD Ryzen 5 3500X.
Ekran kartım: Radeon RX 5500 XT 8 GB.
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler efenim...

Dosya Ekleri

• IMG_20210116_093421.jpg
    215,4 KB · Görüntüleme: 73
Boşta az güç tüketmek adına çalışmaması kadar normal bir şey var mı?

Ekran kartının fanları gürültüsüz olması için 60 dereceye kadar dönmez.

Hep istediğin frekansta çalışsın istiyorsan BIOS üzerinden saat hızını ve voltajı sabitle.

Normal bir şey gibi ama bunu yapın.
Furmark ile ekran kartını yüke bindir. CPU test ile de CPU ya yük bindir. Yine böyleyse geri gel.

Ya efendim, normalde 3,90 GHz yuklerde dolaşıyordu işlemcim, ekran kartim da %50'lerdeydi. Bu normal bir şey degil.

Efendim asıl 3.9 GHz'de çalışıyorsa boşta eğer, asıl bu anormaldir. Sistemde mining virüsü olabilir.

Lütfen bana burada cahil muamelesi yapmayın.

Efendim asıl 3.9 GHz'de çalışıyorsa boşta eğer, asıl bu anormaldir. Sistemde mining virüsü olabilir.

Lütfen bana burada cahil muamelesi yapmayın.
Boşta değil normal GTA 5 full ayarlarda 3.90ghzlerde ekran kartında %60 ini kullanıyordu. Bakın size cahilsiniz demiorum lolde 400 fpsinin hiç altına dusmuordu ama şimdi oyun bile açılmıyor dediğim gibi işlemcim hep stabil 0,54ghzlerde
.

Pekala, BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp, güç ayarları üzerinden "Maksimum Performans"ı seçer misiniz?

Normal bir şey gibi ama bunu yapın.
Efenim dün PC çok hızlı açılıyordu ama bugün öyle yavaski çökecek gibi onu indirmem bile 1saatten fazla alır çok yavaşladı nasıl düzelir bilmiorum
Pekala, BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp, güç ayarları üzerinden "Maksimum Performans"ı seçer misiniz?
Anakartim MSI B450 tomahawk Max nasıl açabilirim hiç denemedim?

Aceleniz yokken koşmak anlamsızdır. Ve sizi yorar. Ek olarak çok fazla kalori tüketirsiniz. İşlemci neden yapsın bunu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…