Herkese merhaba, yavaştan sistem topluyorum. 2 ay önce indirimle sistemin çoğu parçasini aldım. Ana bileşenler olarak ekran kartı ve işlemci kaldı.
Sistem parçalarım bunlar;
Beyaz sistem toplayacağım. İşlemcimin Ryzen 5600 olmasını planliyorum. Şu an güncel Ryzen 5600 için en iyi ekran kartı hangisi olur? Çözünürluk olarak 1080p kullanacağım ya da 2K.
Diğer parçaları yüksek tutmuşsunuz ileride am5’e geçmek gibi bir hedefiniz yoksa 5800x3d 7800 XT ikilisini öneririm bütçe nedir? Tabii 5800x3D için sağlam da bir soğutucu gerekli.
AM5 platformuna geçmek gibi bir amacım yok ekran kartına verebileceğim bütçe 14 16k arası Max büyük olasılık 1080p monitör alacağım işlemciyi ilerleyen sureçlerde 5800x3D e yukeltmeyi düşünüyorum şu an fiyatı yüksek bütcemi aşar alacağım soğutucu Arctic Freezer'e Sport Duo white olacak sıvı soğutma almayı düşünmüyorum eskiden tamamen AMD ekran kartı kullandım RX580, RX6600 ve son kullandığım kartta 6700XT oldu inanılmaz sıkıntılar yaşadım bir daha AMD kartları almayı düşünmüyorum ömrümün 4/1I WattMan illetini çözmekle geçti RTX 2060 kullanmıştım ve en güzel deneyimi yaşamistim sürücü derdi vs olmadan 6700XT'den önce.