Ekran kartı ve işlemciler ucuzlar mı?

İlter Çınar

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar, 2024’ün son çeyreğinde hem işlemcilerin 15. Nesilleri hem de ekran kartlarının RTX 50 serisi çıkacakmış. Sizce 13. - 14. Nesil işlemciler ve RTX 40 serisi kartlar az da olsa ucuzlar mı?

Merhabalar, 2024’ün son çeyreğinde hem işlemcilerin 15. Nesilleri hem de ekran kartlarının RTX 50 serisi çıkacakmış. Sizce 13. - 14. Nesil işlemciler ve RTX 40 serisi kartlar az da olsa ucuzlar mı?
Bence sadece ikinci ele düşerler, oradan alınabilir.

Merhaba, 2024'ün son çeyreğinde hem işlemcilerin 15. Nesilleri hem de ekran kartlarının RTX 50 serisi çıkacakmış. Sizce 13. - 14. Nesil işlemciler ve RTX 40 serisi kartlar az da olsa ucuzlar mı?

Ocak 2024 fiyatı 80000 TL idi.
23.07.2024 tarihiyle beraber 82719 TL.
Ekran kartı için bu örneği veriyorum.
İşlemcilerde ise genelde tray yani kutusuz gönderim sağlanan ürünlerde indirim uygulanıyor onun dışında fazla bir fiyat düşüşü beklememek lazım.

Merhaba, 2024'ün son çeyreğinde hem işlemcilerin 15. nesilleri hem de ekran kartlarının RTX 50 serisi çıkacakmış. Sizce 13. - 14. nesil işlemciler ve RTX 40 serisi kartlar az da olsa ucuzlar mı?

Intel 13 ve 14. nesiller şu anda tercih edilmiyor dünya çapında çökmeler yaşandı fiyatları inebilir belki ama yine de alınır mı? Bilemiyorum RTX 30 veya 40 serisi fiyat inmez.

15.nesil Intel işlemcileri ile beraber soket yapısı da değişecek dolayısıyla yeni anakartlar satın almak da gerekecek.
Intel tarafında daha çok 13.ve 14.nesil işlemcilerde i7 ve i9 serisinde sorun görüldü.
i5 13600KF kullanıyorum herhangi bir çökme sorunu yaşamadım.

Zaten biraz para biriktirip masaüstünü toplamayı düşünüyorum. Her ay 20 bin lira gibi bir miktar ekleyeceğim. Almam gereken ilk bileşen olarak fiyatı diğerlerinden daha çok artacak olanı seçmem gerektiğini düşündüm. Siz ne önerirsiniz bu durumda?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…