Çözüldü Ekran kartı ve işlemcinin macunları aynı mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

corvotechno

Femtopat
Selamlar.15.denememden sonra nihayet oturum açabildim. Sorum şu 7 ay önce Laptop'umun termal macunu değişti ama ekran kartı macunu değişmedi. Kısacası ekran kartı için ayrı macun'mu gerek? Yoksa işlemci'ye macun sürünce ekran kartı'da nasibini alıyor mu? Bu konularda cahilim. Yanıtlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Hayır, ikisininde ayrı ayrı sürülmesi gerek. Eğer sadece işlemcininki değiştiyse ekran kartına ayrıca sürmek gerekir. Aynı macunu kullanabilirsin, özellikle ekran kartı macunu veya işlemci macunu diye bir şey yok.
Selamlar.15.denememden sonra nihayet oturum açabildim. Sorum şu 7 ay önce Laptop'umun termal macunu değişti ama ekran kartı macunu değişmedi. Kısacası ekran kartı için ayrı macun'mu gerek? Yoksa işlemci'ye macun sürünce ekran kartı'da nasibini alıyor mu? Bu konularda cahilim. Yanıtlarınızı bekliyorum.
İkisine de aynı termal macunu sürebilirsin.

Hayır, ikisininde ayrı ayrı sürülmesi gerek. Eğer sadece işlemcininki değiştiyse ekran kartına ayrıca sürmek gerekir. Aynı macunu kullanabilirsin, özellikle ekran kartı macunu veya işlemci macunu diye bir şey yok.

Çözüm
Ekran kartına da sürmek lazım.

Eğer ekran kartının garantisi varsa garantin biter çünkü ekran kartına macun sürebilmek için sökmek gerekiyor, o da garantiyi bozar. Eğer uzun süre sürülmediyse sürmen bir miktar ısı düşüşü sağlar. Aşırı olağanüstü bir olayı yok.

9 önce aldım ekran kartı 4 sene önce yenilendi. Ne yapmam gerekiyor? Kendim sürebilir miyim macunu?
Ekran kartın yanar.

Yanmaz umarım:D.

9 önce aldım ekran kartı 4 sene önce yenilendi. Ne yapmam gerekiyor? Kendim sürebilir miyim macunu?
Çok olmuş hocam. Isı iletilemediği zaman yanması muhtemel. Kendin sürebilirsin hiç zor bir şey değil, fakat 9 senelik bir kart yerine başka bir kart alabilirsin imkanın varsa, gerçi ne tür bir iş için kullandığını bilmiyorum ama. Youtube'dan videolara bakıp fikir edinebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı