Çözüldü Ekran kartı ve işlemcinin macunları aynı mıdır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

corvotechno

Femtopat
Selamlar.15.denememden sonra nihayet oturum açabildim. Sorum şu 7 ay önce Laptop'umun termal macunu değişti ama ekran kartı macunu değişmedi. Kısacası ekran kartı için ayrı macun'mu gerek? Yoksa işlemci'ye macun sürünce ekran kartı'da nasibini alıyor mu? Bu konularda cahilim. Yanıtlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Hayır, ikisininde ayrı ayrı sürülmesi gerek. Eğer sadece işlemcininki değiştiyse ekran kartına ayrıca sürmek gerekir. Aynı macunu kullanabilirsin, özellikle ekran kartı macunu veya işlemci macunu diye bir şey yok.
Ben eski ekran kartımda hem işlemciye hem de ekran kartı bloğuna aynı termal macunu sürüyordum bi sıkıntısı olmuyordu

Ben onu sormuyorum ekran kartına macun sürmedim mesela ne olur yani yüzüme batlayacak hali yokya?
Ekran kartı işlemciden daha fazla ısınan bir bileşen. Macunsuz kartın yanma olasılığı oldukça yüksek. GPU ile Soğutma bloğu arasına termal macun sürmek şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…